Autodrom Most: David Kubáň v Mostě trénoval na srpnový závod IDM

30.07.2019 14:21

Premiéru na mosteckém autodromu má za sebou sedmnáctiletý motocyklový závodník David Kubáň. Na sever Čech přijel se svým otcem, manažerem a šéfem rodinného týmu Davidem Kubáněm starším trénovat na další závodní víkend mezinárodního německého mistrovství silničních motocyklů (IDM), který ve dnech 9. až 11. srpna hostí právě Most.

Autodrom Most: David Kubáň v Mostě trénoval na srpnový závod IDM
Foto: Autodrom Most
Popisek: Mostecký okruh Davidovi sedl

David je jediným českým účastníkem této prestižní série, bojuje o body v juniorské třídě Supersport 300. A nevede si vůbec špatně, o uplynulém víkendu dosáhl na polopřírodním okruhu v německém Schleizu zatím životního výsledku.
„Jsme oba ještě plni emocí. David jel skvěle, vždy stál na bedně. V prvním závodě mu patřilo druhé místo, ve druhém pak všem soupeřům ukázal záda, a to se slušným náskokem. Je to dosud jeho nejlepší výsledek v kariéře. Věříme, že na domácím okruhu v Mostě skvělou formu zúročíme, a posuneme se z průběžné čtvrté příčky v celkovém pořadí na medailovou pozici. Na třetího Nizozemce Velthuizena David ztrácí jen šest bodů,“ zhodnotil víkend ve Schleizu David Kubáň starší.

Mostecký okruh Davidovi sedl, může navíc počítat s podporou fanoušků. „V Mostě máme premiéru. Už po prvních odjetých kolech se ale ukázalo, že dráha Davidovi vyhovuje, v každém dalším tréninku zlepšoval nejrychlejší čas na jedno kolo. S tratí se důkladně seznámil a vyzkoušel si ideální stopu. Měl by tak mít před soupeři výhodu. Na víkend se moc těšíme,“ věří v úspěch na domácím podniku otec a manažer talentovaného jezdce.

David zahájil svou nadějnou závodnickou kariéru s minibikem, kde exceloval. Vedle titulu mistra ČR byl i evropským šampionem, a to hned ve dvou kategoriích. V letošním sezoně přešel do IDM z juniorské kategorie ADAC, kde si počínal velmi zdatně. Při premiéře před třemi lety skončil celkově sedmý, v roce 2017 pátý a loni ukončil sezonu na stříbrné příčce. Letos jezdí zároveň i středoevropský šampionát Alpe Adria.

IDM má silnou tradici, letos si připomíná 95. výročí premiéry na okruzích. Kromě německých se jezdí i v Belgii či Nizozemí, letos se po delší době vrací do České republiky. Vstupenky na srpnový závodní víkend v Mostě je možné zakoupit ZDE.

Mostecký autodrom je častým cílem motorkářů, a to nejen závodních jezdců. Vyhledávanými jsou stále ve větší míře také kurzy bezpečné či sportovní jízdy a další zajímavé aktivity pro začínající i zkušené motocyklisty. Autodrom si také uvědomuje rizika spojená s větším výskytem motocyklistů na silnicích na jaře a v létě. Motorkářům proto nabízí kurzy bezpečné jízdy každoročně právě v tomto období. Více informací o kurzu zájemci najdou ZDE, objednat se na další vypsané termíny mohou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…