Autodrom Most představí produkty, zaměřené na elektromobilitu

25.04.2019 16:43

Na Dni čisté mobility pro Českou poštu, který v pátek 26. dubna hostí Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi, nebude chybět ani prezentační a informační stánek mosteckého autodromu.

Autodrom Most představí produkty, zaměřené na elektromobilitu
Foto: Autodrom Most
Popisek: Kurz bezpečné jízdy s elektromobilem na Autodromu Most

„Návštěvníky akce seznámíme s nabídkou produktů a služeb zaměřených na elektromobilitu, pochlubíme se vozem Volkswagen e-golf pro kurz bezpečné jízdy s elektrovozem. Prezentace se ujme uznávaný expert na bezpečnost v silniční dopravě a zkušený instruktor autodromu Jiří Patera,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Michaela Rosenkranzová.

Kurz bezpečné jízdy s elektromobilem mosteckého autodromu nemá v tuzemsku obdobu, potenciální kupci vozů na elektrický pohon se nyní musejí spoléhat výhradně na informace dealerů. „Kurz mohou zájemci absolvovat vlastním nebo vypůjčeným autem. Vyzkouší a otestují jeho chování v bezpečí uzavřených ploch polygonu pod odborným vedením instruktorů. Před ukončením kurzu si navíc mohou baterie vozu doplnit potřebnou energií v dobíjecí elektrostanici umístěné přímo na polygonu,“ uvedla Rosenkranzová.

Součástí kurzu je i teoretická část. Účastníci se seznámí s přednostmi a výhodami plně elektrického vozu, ale dozvědí se také jeho nedostatky, respektive úskalí, s nimiž se mohou v běžném provozu setkat zejména s ohledem na bezpečnost pasažérů.

Návštěvníci Dne čisté mobility se dále seznámí s projektem ozelenění České pošty, který přijede podpořit i vicepremiér ČR a ministr vnitra Jan Hamáček. Mezi exponáty nebudou chybět elektromobily Renault Master Z. E., KIA e-Niro a Maxus EV80, pro něž to bude česká premiéra. Odborníci dále představí technické možnosti řešení čisté mobility, ekologický provoz elektrických vozidel v parcích evropských poskytovatelů poštovních služeb a zazní také diskuze nad způsoby řešení provozních možností ekologického provozu vozového parku.

Organizátorem akce je spolek Čistá mobilita, s nímž mostecký autodrom úzce spolupracuje. Spolek sleduje vývoj a trendy automobilového průmyslu v nejbližší budoucnosti. Jeho cílem je snížení emisí skleníkových plynů a znečišťujících látek z dopravy, podporuje proto myšlenky inovativního přístupu. Spolek navíc sdružuje průmyslové podniky, oborová sdružení a svazy, výzkumné a finanční instituce, národní orgány veřejné správy, uživatele, spotřebitele i odborníky využívající čistou mobilitu či podílející se na výzkumu, vývoji, inovacích nebo podpoře vozidel s alternativním pohonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…