BONDUELLE: Známe původ a co Vy?

22.08.2013 13:29

BONDUELLE, evropský specialista na zpracování zeleniny, přibližuje tradiční způsob zpracování zeleniny formou sterilace bez konzervačních látek. Proces konzervace teplem byl objeven v roce 1810 Nicolasem Appertem a do dnešního dne je využíván jako jeden z nejosvědčenějších způsobů konzervace zeleniny. Způsob konzervace ale není jedinou podmínkou kvality výstupního výrobku, důležité jsou i vstupní suroviny, které musí být vysoké kvality a to jak chuťové tak jakostní. Toto zaručí nejen včasné zpracování, ale i volba vhodných, tedy nejúrodnějších, oblastí pro pěstování daného druhu zeleniny.

BONDUELLE: Známe původ a co Vy?
Foto: Bonduelle
Popisek: Bonduelle

Průkopníkem v oblasti zpracování a uchovávání zeleniny je francouzská společnost BONDUELLE s více než 150 letou tradicí. Za kvalitu své zeleniny se může zaručit, protože si ji sama pěstuje. Metoda zpracování zeleniny je léty propracovaná a splňuje přísné normy. Při konzervaci se zelenina nakládá do mírně slaného nálevu, který je pro značku typický, protože nepřehluší její přirozenou chuť. Zelenina se dále zavařuje při teplotě 121,1°C po dobu 10 – 90 minut podle druhu výrobku. Tento proces zajistí, že nejsou kromě soli použity žádné další konzervační látky. Tedy žádná zbytečná éčka! Díky vysoké teplotě konzervace dojde ke zničení nežádoucích mikroorganismů a zároveň se zachová kvalita zeleniny s potřebnými vitaminy. Vnitřní povrch plechovek je navíc opatřen ochrannou nereagující vrstvou. Mezi sklizní zeleniny a zahájením procesu zpracování do konzerv uplynou jen asi 3 hodiny. Zelenina je sklizena, dopravena do továrny a zpracována. Tak rychlý způsob zpracování je možný díky tomu, že zpracovávající továrny jsou umístěny v těsné blízkosti polí. Sterilované výrobky mohou být skladovány při běžné teplotě až několik let, aniž by ztratily své senzorické vlastnosti. Při tomto způsobu zpracování se tedy použití konzervantů prokázalo zcela bezúčelné a zbytečné. „Kvalita potravin se dostává v posledních letech na přední příčky zájmu. Ze zkušenosti víme, že zákazníci dokáží kvalitu ocenit, proto chceme postupně představovat původ jednotlivých výrobků i osvědčené způsoby zpracování zeleniny,“ upřesňuje Lenka Pavlová, Brand Manager Retail CZ/SK společnosti BONDUELLE.

BONDUELLE zpracování zeleniny - sterilace bez konzervačních látek:

1. Surovina --> 2. Příjem/kontrola suroviny --> 3. Hrubé třídění --> 4. Odstranění kamínků/mytí --> 5. Odříznutí konečků --> 6. Třídění --> 7. Blanšírování --> 8. Plnění do konzerv --> 9. Přidání nálevu --> 10. Uzavření konzerv --> 11. Sterilace --> 12. Uskladnění konzerv --> 13. Nalepení etiket --> 14. Obalová úprava/uskladnění --> 15. Expedice

BONDUELLE světový specialista na zpracování zeleniny již více než 155 let. Skupina BONDUELLE je největším zpracovatelem zeleniny v Evropě, tradičně zpracovává a dodává sterilovanou i mraženou zeleninu, od roku 1997 rozšířila svůj sortiment i o distribuci a prodej zeleniny čerstvé. BONDUELLE je francouzská rodinná firma se sídlem v Lille na severu Francie. Zaměstnává 8 971 pracovníků. Výrobky BONDUELLE naleznete v 80 zemích světa.  Výrobní závody zpracovávající více než 50 různých druhů zeleniny a nachází se přímo v srdci nejúrodnějších regionů Francie, Španělska, Portugalska, Itálie, Belgie, Německa, Polska, Maďarska, Ruska a Jižní Ameriky. Zelenina BONDUELLE v sobě skrývá specifickou chuť, vůni, svěžest a křehkost. Kvalita výchozích surovin je vysoká, jelikož pro jejich pěstování jsou vybírány nejúrodnější oblasti na světě. Aby si zelenina uchovala co nejvyšší množství vitaminů a minerálních látek, je zpracována nejdéle do 4 hodin od sklizně.

Na český trh vstoupila společnost BONDUELLE v roce 1991 a v současné době je partnerem Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Výrobky BONDUELLE jsou zastoupeny v segmentu mražené zeleniny, konzervované zeleniny v plechovkách i ve skle. Na českém trhu je jedničkou v kategorii sterilované zeleniny a stojí za vybudováním trhu s kukuřicí. V roce 2012 uvedla na trh prémiovou kvalitu žampionů ve skle.

Více informací získáte na stránkách www.bonduelle.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…