Babelbox – nejjednodušší cesta k maximálnímu bezpečí

25.10.2016 14:52

Společnost OKsystem doplnila svojí nabídku bezpečné komunikace pro podnikovou sféru novinkou jménem Babelbox – mini serverem pro šifrovanou komunikaci. Společnost tak usnadňuje implementaci nejvyšší verze Babelnetu pro malé a střední firmy.

Babelbox – nejjednodušší cesta k maximálnímu bezpečí
Foto: OKsystem
Popisek: Byl představen nejmenší server pro šifrovanou komunikaci Babelbox.

„Když majitel malé či střední společnosti, ať se jedná o právní kancelář, regionální stavební firmu či soukromou zdravotní kliniku, slyší slova ‚Enterprise Solution‘ či ‚Podnikové řešení‘, tak se mu automaticky vybaví robustní, leč finančně i implementačně nedostupný systém. Naším záměrem je nabídnout i malým zákazníkům dostupný systém na ‚enterprise‘ úrovni.“ uvádí Vítězslav Ciml, ředitel společnosti OKsystem, která nedávno uvedla na trh Babelnet, platformu pro bezpečnou firemní komunikaci a dodává: „S novým produktem Babelbox dodáváme platformu pro šifrovanou firemní komunikaci založenou na dostupném mini PC s již integrovanou ‚Enterprise‘ verzí aplikace Babelnet.“

A pokračuje: „Zajištění bezpečnosti firemních informačních systémů a komunikace je náročný a nákladný proces, který je zejména u menších firem problémem. Zaměstnanci mají často jedno mobilní zařízení pro soukromou i pracovní komunikaci. Taková komunikace se navíc odehrává s použitím různých populárních, veřejně přístupných aplikací typu messenger či email, které jsou poskytovány zdánlivě zdarma. Výsledkem je, že citlivá firemní a zákaznická komunikace probíhá bez ohledu na její zabezpečení. Přitom počítačová kriminalita roste výrazným tempem – každý je ohrožený.“ vysvětluje Ciml.

Hrozby

Uvedené obavy jsou podpořeny výsledky aktuálního průzkumu, který si nechala společnost vypracovat od renomované výzkumné agentury SANEP na vzorku 2 173 právníků, manažerů, top managerů, majitelů firem, akcionářů a generálních ředitelů podniků v celé České republice. Vyplývá z něj, že 80 % oslovených českých manažerů se obává, že někdo má zájem získávat informace z jejich pracovní, osobní nebo firemní komunikace.

„Malé firmy často nemají vlastní IT odborníky a potřebují jednoduše nasaditelné systémy nenáročné na údržbu,“ komentuje ředitel vývoje a spoluzakladatel společnosti OKsystem Ivo Rosol, a pokračuje: „Plnohodnotné podnikové řešení typu Babelbox zajistí komunikační bezpečnost i pro nejmenší společnosti. Není nutné akceptovat jako standard nezabezpečenou komunikaci, která je rizikem pro obchodní informace, odborné know-how a další chráněné údaje. A nemusíte mít vlastní „serverovnu“, stačí malý Babelbox.“

Babelbox

Babelbox se dodává předinstalovaný na mini PC HP Elite Desk 400 G2 s licencí pro 5, 10 nebo 15 uživatelů. Cena kompletního řešení je od 42.750 Kč.

Babelnet

Babelnet je firemní platforma pro šifrovanou komunikaci mezi počítači s Windows nebo macOS a mobilními zařízeními se systémy iOS, Android a BlackBerry. Kombinuje silné kryptografické algoritmy a protokoly pro zajištění autenticity, soukromí a integrity při zasílání i uložení zpráv a dokumentů na počítačích a mobilních zařízeních.

Babelnet klient se jednoduše instaluje na mobilní zařízení a počítače a okamžitě připojí k serveru ve firemní síti, Babelboxu či cloudu. Firemní instalace umožní komfortní dohled, integraci a správu uživatelů a zařízení. Babelnet podporuje jednoduchou integraci s aplikacemi třetích stran (DMS, HR, CRM…) a zajišťuje tak automatizovaný a bezpečný přenos informací a dokumentů z firemních aplikací k uživatelům.

Globální trh s IT bezpečností

Celosvětové ztráty spojené s kyberkriminalitou jsou odhadované na 500 miliard dolarů za rok 2015 a v roce 2019 se očekává, že převýší 3 biliony dolarů*. Globální trh s IT bezpečností roste v reakci na to, jak rostou hrozby. Globální výdaje na IT bezpečnost v roce 2014 byly ve výši 71,5 miliard dolarů, v roce 2015 75 miliard dolarů a odhad globálních výdajů na IT bezpečnost pro rok 2020 je 170 miliard dolarů**. Globální trh s šifrovacím software v roce 2015 měl hodnotu 1,85 miliardy dolarů a odhad globálních výdajů pro rok 2019 je 4,82 miliard dolarů.***

*Cybersecurity Ventures

**Gartner

***MarketsandMarkets

O společnosti OKsystem

OKsystem je česká softwarová společnost s mezinárodní působností. Na trhu informačních technologií působí od roku 1990. Její programy používají desítky tisíc uživatelů v soukromém sektoru i ve veřejné správě. Zákazníci jsou nejen v České republice – společnost dodává inovativní software i do ostatních evropských zemí a USA. Mezi její známé produkty patří OKbase, Babelnet a OKdox.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…