Banky dávají na běžných účtech nulové úroky a vyvádí zisky z ČR, řešením je investovat přes Fingood

20.04.2017 10:49

Banky na českém trhu spolu „soupeří“ o zákazníka úroky na běžném účtu v sazbách 0 nebo 0,01 procenta. Místo, aby prostředky vkladatelů zhodnotily, strhávají jim za řadu služeb poplatky. Díky tomu generují obrovské zisky, které vyvádějí z ČR svým zahraničním vlastníkům.

Banky dávají na běžných účtech nulové úroky a vyvádí zisky z ČR, řešením je investovat přes Fingood
Foto: finGood
Popisek: Zakladatelé platformy finGood, Marek Galetka a Roman Vyorálek

Například ze zisku 15,5 miliardy Kč, kterého dosáhla Česká spořitelna za rok 2016, odteklo prostřednictvím dividend zahraničnímu vlastníkovi 12,8 miliardy Kč. A co alespoň v některých případech banky obejít?

Řešení jsou. Pokud chcete, aby vaše peníze zůstaly v Česku, a ještě pomohly prosperitě domácí ekonomiky, zvažte investici přes Fingood. Ten se specializuje na podporu malých a středních českých podnikatelů, kteří tvoří páteř českého hospodářství.

Vaše prostředky se zhodnotí nadstandardním úrokem, a ještě nebudou vyvedeny do zahraničí formou dividendy. Zůstanou doma, v české ekonomice. A o tom, že odliv kapitálu představuje pořádný problém, vypovídá následující cifra: z rok 2016 odteklo do zahraničí 289 miliard korun. Ty nejsou k dispozici na mzdy, ale ani například na důchody. Pro ilustraci: výdaje na důchody budou letos dle schváleného rozpočtu činit 416,5 miliardy korun. Stačí jako důkaz?

Super investice pro každého

I z tohoto důvodu představuje portál finGOOD.cz skvělou variantu: investujete do českých firem, kterým pomůžete k úspěchu a jejich zisk neodteče za hranice, navíc si připíšete pěkný úrok, řádově 8 %. V bance dostanete maximálně kolem jednoho procenta. A co víc, finGOOD.cz nemyslí jen na bohaté investory, kterým pomáhá ještě víc zbohatnout. Zde může investovat opravdu každý, začíná se už na pěti tisícovkách!

O Vaše peníze navíc nemusíte mít strach. Portál finGOOD.cz před zahájením investice stanoví rating firem, tedy schopnost splácet své závazky. Investuje se pouze do českých firem, které na trhu působí alespoň tři roky. A bonus? Samotný finGOOD.cz, za kterým stojí stabilní česká start-upová platforma Busyman, do toho jde s vámi: do každé investice dává deset procent ze svého.

Za portálem finGOOD.cz také na rozdíl od anonymních postav v bankách stojí reální lidé. Projekt založili ve Zlíně Roman Galetka s Markem Vyorálkem. Oba mají více než deset let zkušeností ze sféry bankovnictví a finančních služeb. „Společnosti, které si přes finGOOD.cz půjčují, se snaží zájemce oslovit konkrétním projektem. Investoři se tedy mohou podílet na úspěchu firmy, která je jim blízká. Fingood je plně transparentní, vše probíhá pod dohledem ČNB,“ říká Marek Galetka.

O tom, že finGOOD.cz funguje, se už mohli investoři, kteří vložili své prostředky například do firmy ELTON hodinářská, výrobce oblíbených hodinek Prim. Aktuálně můžete investovat například do rozvoje další tradiční české firmy Alea, výrobce dresů úspěšného Fedcupového a Daviscupového týmu, případně do společnosti AWIS, jež dodává na trh v česku vyvinuté pokladniční systémy.

Víte, komu půjčujete

Investovat samozřejmě můžete i v bankách. Nabízejí investice do anonymních fondů s generickými názvy typu Dynamic, Progressive nebo Exclusive. Nevidíte, kdo za nimi stojí, ani do čeho investují. Návratnost vložených peněz je zejména věcí víry, že vaše peníze jsou v dobrých rukou poctivého správce portfolia.

Realita bankovního podnikání v Česku, která je postavena na mizivých úrocích pro vkladatele, poplatcích za všechno možné, vnucování nepotřebných finančních produktů na přepážkách a vyvádění zisků do zahraničí, ale žádnou důvěru nevzbuzuje. Vždyť kdy se začaly alespoň některé banky omezovat poplatky, které tvořily značnou část jejich příjmů? Až když se klienti spojili a žalovali je!

Investiční portál finGOOD.cz nabízí alternativu. Vaše peníze neskončí ve Francii, v Rakousku či v Itálii, v rukou akcionářů zahraničních bank. Tady jasně víte, komu půjčujete peníze, znáte jeho tvář a také víte, jaká je návratnost. Vzhledem k tomu, že my Češi nejsme hloupí, klasické banky mají díky férovým službám, jako je Fingood, zaděláno na pořádný problém. A to zcela zaslouženě.

Přesvědčte se na www.fingood.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…