Bavorsko má zájem o spolupráci s jižní Moravou

17.11.2015 8:53

Včerejší setkání jihomoravské delegace se zástupci bavorské státní kanceláře, ministerstva hospodářství a hospodářské komory ukázalo velký zájem bavorské strany o možnou spolupráci s naším krajem, o kterém zde zatím mnoho informací nebylo.

Bavorsko má zájem o spolupráci s jižní Moravou
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

"Představili jsme náš potenciál v oblasti vědy, výzkumu a inovací, středního a vysokého školství, vinařství a v oblasti hospodářství. Lepším kontaktům podle bavorské strany významně napomůže včera otevřená přímá letecká linka Brno - Mnichov. Na základě večerní debaty připravíme pro bavorskou stranu podrobnou prezentaci Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje, Jihomoravského inovačního centra  a také iniciujeme komunikaci hospodářských komor," uvedl hejtman Michal Hašek.

Jak prozradil, na začátek příštího roku oficiálně pozve na návštěvu jižní Moravy zástupce bavorské zemské vlády - státní kanceláře a ministerstva hospodářství.

"Ještě letos zahájíme debatu o spolupráci s regionem střední Franky (Norimberk). V Brně rovněž společně připravíme a s podporou Jihomoravského kraje uspořádáme bavorsko-jihomoravské hospodářské a investiční fórum, nejlépe ve spojení s příštím Mezinárodním strojírenským veletrhem," sdělil hejtman. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…