Běžecký seriál RunTour má vlastní limitovanou edici poštovních známek

14.03.2013 13:05

Druhý ročník běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour 2013, který startuje již 13. dubna závodem v Českých Budějovicích s sebou přináší spoustu zajímavých novinek. Přesně měsíc před prvním výstřelem startovní pistole spatřila světlo světa speciální edice poštovních známek. Ty byly za dohledu zástupce organizátora závodů vytištěny v Poštovní tiskárně cenin Praha a.s. Tato unikátní známka byla vyrobena v omezeném počtu 5 500 kusů a svůj vzhled získala na základě logo manuálu běžeckého seriálu RunTour.

Běžecký seriál RunTour má vlastní limitovanou edici poštovních známek
Foto: RunTour
Popisek: Limitovaná edici poštovních známek RunTour

„Jedinečnou poštovní známku společně s pamětní listinou budou odměněni všichni závodníci, kteří poběží pěti nebo desetikilometrovou trať. Přemýšleli jsme nad tím, čím potěšit běžce, nechtěli jsme jim dávat klasické medaile, a tak vznikl nápad limitované edice známek ve spolupráci s partnerem závodů, Českou poštou,“ uvedl Milan Beneš, ředitel běžeckého seriálu. „Navíc v každém ze sedmi měst, kde se poběží, závodníci obdrží razítko s dominantou symbolizující právě danou oblast,“ dodal.

Sedm měst v různých koutech České republiky. Čtyři různé běžecké trasy včetně těch nejkratších pro děti. Jeden žebříček, který určí toho nejlepšího. Takový je koncept seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour, který si v roce 2013 stanoví ambiciózní cíl: zvednout Česko z gauče. RunTour ve spolupráci s Nadací České pojišťovny nezapomíná ani na charitativní pomoc. Každý registrovaný závodník přispívá ze svého startovného na podporu oddělení Dětského kardiocentra Fakultní nemocnice v Motole. Díky velkému zájmu všech zúčastněných sportovců se v prvním ročníku podařilo vybrat částku 498 500 Kč na zkvalitnění léčby vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…