Brno: Zemřel starosta Brna-Jihu Zdeněk Rotrekl

13.05.2018 20:20

S lítostí oznamujeme, že nás navždy opustil Zdeněk Rotrekl. Dlouholetý člen Starostů a nezávislých a starosta městské části Brno-Jih.

Brno: Zemřel starosta Brna-Jihu Zdeněk Rotrekl
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Podle informací Brněnského deníku Rovnost se Rotreklovi přitížilo na sobotní večerní akci, kterou pořádala jeho městská část. „Když jsme přijeli na místo, staršího muže už resuscitovali přítomní svědci. Přes všechnu snahu záchranářů ale na místě zemřel,“ konstatovala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Starosta Brna-Jihu Zdeněk Rotrekl

Zdeňku Rotreklovi bylo 62 let.

"Ztratili jsme v něm velikou osobnost, poctivého starostu a slušného člověka. Upřímnou soustrast všem jeho pozůstalým," komentoval tragickou událost předseda oblastního sdružení STAN Brno-město Radomír Vondra.

Rotrekl se stal starostou Brna-Jihu za sdružení STAN – Šance pro jih loni v prosinci, když se rozpadla dosavadní koalice vedená starostou Danielem Kyprem z ANO. O tom, jak budou radní bez starosty pokračovat do říjnových komunálních voleb, se bude jednat.

"Zdeněk s námi kandidoval předloni v krajských volbách a spolupracovat s ním byla jedna radost. Měl kultivovaný projev a na čem jsme se domluvili, to platilo. Bude nám chybět nejen politicky, ale především lidsky. Rodina, Brno-Jih i Starostové v něm ztrácí mimořádného muže a laskavého člověka," vyjádřila soustrast poslankyně a předsedkyně STAN v Jihomoravském kraji Jana Krutáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…