Brno a okolí má problémy s pitnou vodou. Hejtman svolává jednání

15.09.2016 15:02

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek dnes obdržel informace týkající se problémů s kvalitou pitné vody v Brně a okolí.

Brno a okolí má problémy s pitnou vodou. Hejtman svolává jednání
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

„Na základě těchto informací svolávám na 16. hodinu jednání za účasti hygienické služby, provozovatele vodárenské sítě, Hasičského záchranného systému ČR a zástupců dotčených ORP k zjištění aktuálního stavu a přijetí preventivních opatření. Jde o Brno a obce z ORP Židlochovicko, Šlapanicko, část Tišnovska. Vlivem tepla jsou v pitné vodě dodávané do vodovodní sítě zásobované z Brněnské vodárenské soustavy bakterie a jde o vodu pitnou pouze po převaření. Preventivně byla zvýšena dávka dezinfekčního činidla a bylo zahájeno intenzivní proplachování páteřních řadů, což může způsobit krátkodobé zakalení dodávané vody,“ uvedl hejtman Michal Hašek s tím, že další informace budou postupně doplňovány. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…