Bruntálsko – velká výzva pro kraj

27.10.2015 18:33

Přestože v Moravskoslezském kraji v současné době vznikají nová pracovní místa a svůj příchod do kraje ohlašují další firmy, Bruntálsko zůstává regionem, kam je přivedení nových investorů velkou výzvou jak pro města, tak pro kraj.

Bruntálsko – velká výzva pro kraj
Foto: MsK
Popisek: Hejtman Miroslav Novák.

Jak ukázala nedávná prezentační akce Moravskoslezského kraje INVEST MORE, která proběhla 30. září v Praze, města na Bruntálsku jsou při řešení této situace velmi aktivní. Město Krnov dokončuje přípravu II. etapy průmyslové zóny Červený Dvůr, jejíž první část je již zcela zaplněna. Také město Rýmařov aktivně nabízí svou průmyslovou zónu a další rozvojové lokality ve městě. Stejně aktivní je město Bruntál, které kromě aktuální nabídky volných ploch usiluje i o vznik dalších průmyslových zón.

„S ohledem na umístění Bruntálu na úpatí Jeseníků a jeho význam pro cestovní ruch se při získávání investorů pro naše průmyslové zóny zaměřujeme především na sektor lehkého průmyslu, který v našem městě reprezentují například společnosti OSRAM, Husqvarna, GTP, MACCO Organiques nebo Alfun,“ uvedl starosta Bruntálu Petr Rys.

Podpořit vznik pracovních míst na Bruntálsku je i jednou z priorit Moravskoslezského kraje. „Bruntálsko je v tuto chvíli z hlediska rozvoje podnikání a zaměstnanosti silně znevýhodněno mimo jiné ne zcela ideální dopravní dostupností. Intenzivně se proto snažíme nejen nasměrovat investory do této části kraje a pomáhat s přípravou nových lokalit pro umístnění investice na Bruntálsku. Připravujeme také zkvalitnění dopravní dostupnosti Bruntálska prostřednictvím investic do krajských silnic, především do spojení mezi Opavou a Bruntálem. Přesvědčujeme i agenturu Czechinvest, aby se na tuto část našeho kraje zaměřila a také podporovala rozvoj místních průmyslových zón,“ řekl hejtman kraje Miroslav Novák.

Podpořit vznik pracovních míst na Bruntálsku je i jednou z priorit Moravskoslezského kraje. „ Bruntálsko je v tuto chvíli z hlediska rozvoje podnikání a zaměstnanosti silně znevýhodněno mimo jiné ne zcela ideální dopravní dostupností. Intenzivně se proto snažíme nejen nasměrovat investory do této části kraje a pomáhat s přípravou nových lokalit pro umístnění investice na Bruntálsku, připravujeme také zkvalitnění dopravní dostupnosti Bruntálska prostřednictvím investic do krajských silnic. Přesvědčujeme i agenturu Czechinvest, aby se na tuto část našeho kraje zaměřila a také podporovala rozvoj místních průmyslových zón,“ řekl hejtman kraje Miroslav Novák.

Komerční zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…