Budějovický Budvar loni zvýšil výstav piva a dosáhl rekordních tržeb

31.01.2019 12:19

Národní pivovar Budějovický Budvar loni meziročně zvýšil výstav piva o 3,6 % na objem 1,602 mil. hektolitrů. To je druhý nejvyšší objem piva za dobu existence podniku. Pivovaru se navíc dařilo i obchodně. V roce 2018 dosáhl historicky rekordních tržeb za pivo ve výši 2,569 miliardy Kč.

Budějovický Budvar loni zvýšil výstav piva a dosáhl rekordních tržeb
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Národní pivovar Budějovický Budvar má za sebou úspěšný rok. Výstav piva se loni meziročně zvýšil o 3,6 % a dosáhl objemu 1,602 mil. hektolitrů. To je druhý nejvyšší výstav během 123 let existence podniku. Tahounem růstu byly ležáky, jejichž prodej vzrostl meziročně o 7 %. V roce 2018 tak pivovar uvařil nejvíce ležáku ve své historii a jeho podíl na celkové výrobě pivovaru dosáhl téměř 75 %.

Pivovaru se navíc loni dařilo i obchodně. To se promítlo do historicky rekordních tržeb za prodej piva v hodnotě 2,569 mld. Kč. Meziroční zvýšení tržeb tak představovalo 7,3 %. „V loňském roce rostly tržby dvakrát rychleji než objem prodeje piva. Naše zaměření na výrobu a prodej prémiových ležáků se ukazuje jako krok správným směrem. Jsem rád, že Budějovický Budvar dělá dobré jméno českému pivovarnictví doma i v zahraničí,“ komentuje výsledky Mgr. Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru. Kompletní ekonomické výsledky zveřejní Budějovický Budvar po ukončení auditu v závěru prvního pololetí 2019.

I v roce 2018 pokračoval Budějovický Budvar v realizaci rozvojového plánu, který byl zahájen již v roce 2015. V rámci toho byly loni na podzim uvedeny do provozu automatizované logistické centrum v hodnotě téměř 780 mil. Kč a nové oddělení ležáckého sklepa. V letošním roce budou následovat stavby budovy pro třetí stáčírnu lahví a nového oddělení hlavního kvašení. Po ukončení všech naplánovaných investic v celkové hodnotě asi 2 miliardy Kč se roční výstav pivovaru zvýší na více jak 2 miliony hektolitrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…