Budějovický Budvar uvařil sedmý ročník pivního speciálu z čerstvého chmele

31.08.2018 20:01 | Zprávy

Včera uvařili na varně pivovaru Budějovický Budvar již sedmý ročník pivního speciálu z čerstvých hlávek chmele. Pro každou ze dvou várek o objemu 400 hektolitrů bylo potřeba 400 kg zeleného chmele. Pivo o stupňovitosti 16 bude dozrávat až 180 dnů a pak ho začnou čepovat vybrané restaurace v České republice i v několika dalších zemích.

Budějovický Budvar uvařil sedmý ročník pivního speciálu z čerstvého chmele
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Včera odpoledne uvařili v Budějovickém Budvaru sezónní pivní specialitu z čerstvých chmelových hlávek. Čerstvý chmel patří mezi nejvzácnější pivovarské suroviny, neboť se musí zpracovat ve stejný den, kdy byl načesán. V pivovarské praxi se proto používá jen zcela výjimečně. Čerstvý chmel dodává pivu větší množství aromatických látek a poněkud výraznější hořkost ve srovnání s chmelem sušeným.

Tradice vaření piva z čerstvých hlávek vznikla v Budějovickém Budvaru před sedmi lety jako oslava řemeslné práce pivovarníků a poděkování pěstitelům. V té době byl Budvar jediným českým pivovarem, který se zeleným chmelem pracoval. Kvůli velkému zájmu spotřebitelů o takové pivo se k Budějovickému Budvaru v dalších letech přidaly i jiné pivovary.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Odvody živnostníků

Dobrý den, můžete sdělit už nyní více, jak to za vaší vlády bude s odvody živnostníků? Děkuji

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo dopravy: Denně řidiči vyplní kolem 70 formulářů aplikace Bouračka

16:13 Ministerstvo dopravy: Denně řidiči vyplní kolem 70 formulářů aplikace Bouračka

Projekt České kanceláře pojistitelů Bouračka.cz od léta přináší možnost vyřešit drobné dopravní neho…