Budovu Ministerstva průmyslu a obchodu Na Františku si přišlo prohlédnout více než 1400 návštěvníků

29.10.2016 11:59

Ministerstvo průmyslu a obchodu uspořádalo tradiční Den otevřených dveří při příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu. Tradičně byl o budovu architekta Josefa Fanty, umístěnou na pravém břehu Vltavy, ze strany veřejnosti velký zájem. Možnost prohlédnout si jednu z dominant nábřeží, známou svojí nezaměnitelnou kopulí, využilo více než 1400 lidí.

Budovu Ministerstva průmyslu a obchodu Na Františku si přišlo prohlédnout více než 1400 návštěvníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

První skupinu návštěvníků přivítala náměstkyně ministra průmyslu a obchodu Pavla Sluková. Lidé ze všech koutů naší země si při komentované prohlídce mohli prohlédnout reprezentativní prostory ministerstva - zasedací místnosti, přijímací salonky, Reprezentační síň, pracovnu ministra či ministerské schodiště. Součástí prohlídky byla i expozice historických velocipédů a jízdních kol ze sbírek Národního technického muzea, historické "kostitřasy" i vysoká jízdní kola z předminulého století stejně jako raritní tříkolky pro sport i užitek.

Všichni návštěvníci podobně jako v předešlých letech obdrželi jako poděkování za návštěvu i volnou vstupenku do nedalekého Národního technického muzea na Letné. 

„Fantova budova Ministerstva průmyslu a obchodu Na Františku slouží českému státu již více než osmdesát let. Nikdy v ní nesídlila žádná jiná instituce, než ministerstva spojená s průmyslem, obchodem, strojírenstvím či živnostmi. Jsme rádi, že jsme mohli veřejnosti zpřístupnit reprezentační prostory a díky výborné spolupráci s Národním technickým muzeem je seznámit nejen s historií a zajímavostmi této moderně klasicistní budovy, ale i s historickými jízdními koly, které dokumentují vývoj cyklistiky u nás, uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…