Budvar: Díky „Požehnanému ležáku“ získá Diecézní charita České Budějovice přes 200 tisíc Kč

24.01.2019 13:11

Během adventních trhů 2018 v Českých Budějovicích probíhal prodej „Požehnaného ležáku“. Pivo bylo ze zvláštní várky, kterou loni 7. září požehnal Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický. Svatý otec papež František pak v prosinci přijal 123 jednolitrových ručně balených lahví z této várky.

Budvar: Díky „Požehnanému ležáku“ získá Diecézní charita České Budějovice přes 200 tisíc Kč
Foto: Budějovický Budvar
Popisek: Ruční balení „Požehnaného ležáku“ v Budějovickém Budvaru

„Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří si „Požehnaný ležák“ koupili. Díky nim jsme získali 216 tisíc korun, které předáme Diecézní charitě České Budějovice. Děkuji i všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na ručním balení lahví i na samotném prodeji během adventních trhů,“ říká Mgr. Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

Do prodeje „Požehnaného ležáku“ ve stánku na českobudějovickém náměstí se zapojili dobrovolníci z Budějovického Budvaru, Diecézní charity České Budějovice, Biskupství českobudějovického a Magistrátu města České Budějovice. Během 22 adventních dnů se ve stánku prodaly všechny láhve, které ručně zabalili dobrovolníci u Budějovického Budvar loni 28. listopadu - celkem tedy 3000 kusů. Navíc se ve stánku vyčepovalo 1400 půllitrů „Požehnaného ležáku“. Do akce se zapojily také restaurace Masné krámy a Vatikán, ve kterých hosté vypili dalších 2000 půllitrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…