Budvar uvádí na český trh prémiový cider Somersby

31.05.2012 12:03

Budějovický Budvar uvádí na český trh prémiový jablečný cider dánské značky Somersby. Tím vstupuje do zcela nového segmentu alkoholických nápojů a vychází vstříc zvýšenému zájmu konzumentů o nové a netradiční příchutě nápojů.

Budvar uvádí na český trh prémiový cider Somersby
Foto: budvar.cz
Popisek: Cider Somersby

Somersby bude alternativou ke sladovým nápojům, pivu a pivním limonádám a díky nižšímu obsahu alkoholu také k vínu. Somersby bude k dispozici v lahvích a plechovkách o objemu 0,33 litru. Zájemci ho najdou v obchodech i gastronomických zařízeních po celé republice. Doporučená maloobchodní cena za láhev je 24,90 Kč.

České Budějovice, 31. května 2012 – Budějovický Budvar, n.p., se stal výhradním dovozcem cideru značky Somersby v České republice. Somersby je prémiovou značkou dánského koncernu Carlsberg Breweries. Již v příštím týdnu se na pultech obchodů, v restauracích, trendy barech a hudebních klubech objeví první varianta tohoto nápoje - Apple Cider Somersby. Vyrábí se z kvašeného jablečného moštu a v jeho chuti i vůni jsou proto příjemně cítit čerstvá jablka. Je mírně perlivý, velmi osvěžující a určený primárně ke konzumaci v horkých letních měsících - proto se vždy podává na ledu. Somersby Apple Cider obsahuje 4,5% alkoholu – patří tedy mezi tzv. polosuché cidery. Somersby oslovuje ženy i muže ve věku 25-34 let, kteří žijí městským životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení a rádi experimentují.

„Zahájením prodeje Somersby vstupujeme do zcela nového segmentu trhu. V cideru vidíme značný obchodní potenciál, neboť využijeme aktuální trend rostoucí poptávky po nových a neobvyklých příchutích. Somersby nabízí zajímavou alternativu zejména ke sladovým alkoholickým nápojům. Věříme, že bude mít úspěch i u zákazníků, kterým z nějakých důvodů nevyhovuje hořká chuť klasického piva nebo ochucených nápojů na bázi pivních limonád. Zvláště v letních měsících ho budou vyhledávat i konzumenti vína kvůli výrazně nižšímu obsahu alkoholu,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí tuzemského prodeje z Budějovického Budvaru.

Somersby Apple Cider se bude dodávat v lahvích i plechovkách o objemu 0,33 litru. K dostání bude jak v obchodních řetězcích (např. AHOLD, Globus, Makro, TERNO, TESCO),  tak v nezávislém maloobchodě i v gastronomii. Somersby se objeví i na některých hudebních festivalech (např. Basinfire Fest, Mighty Sounds). Doporučená pultová maloobchodní cena za láhev je stanovena na 24,90 Kč.

Obecné informace o cideru

Kvalitní cider se vyrábí ze speciálních odrůd jablek. Obvykle se míchá z několika jablečných odrůd, aby byl dosažen vhodný poměr sladkosti, hořkosti a kyselosti výchozího moštu. Vylisovaný jablečný mošt kvasí v nerezových tancích s řízenou teplotou kvašení, která zajistí zachování aromatických látek v nápoji. Poté se stáčí do lahví, v nichž může ještě probíhat dokvašování, takže cider zůstává jemně perlivý. V důsledku probíhajícího kvašení se na dně lahví může vytvářet zákal, který však není na závadu. Podle objemu alkoholu se cidery dělí na sladké (do 3% alkoholu), polosuché (3 - 5%) a suché (nad 5%).

Kvašený jablečný nápoj znali už v antice, řecky se nazýval „sikera“, latinsky „sicera“ a hebrejsky „šekar“. První středověké zprávy o výrobě cideru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého. První vědecký spis o výrobě cideru De vino et pomaceo vytvořil osobní lékař Karla IX. v roce 1588. Cider je dnes velice populární v Evropě, především v její západní části. V anglicky mluvících zemích se nazývá „cider“, v Francii „cidre“, ve Španělsku a Portugalsku „sidra“. V roce 2010 se v Evropě vypilo asi 15 milionů hektolitrů cideru. Jeho spotřeba od roku 2000 neustále roste – prodej se zvyšoval v průměru o 3% ročně a tento trend bude podle průzkumů trhu pokračovat i v příštích letech. V České republice je to nápoj zatím téměř neznámý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…