CCB – Czech Credit Bureau pod křídly mateřské společnosti CRIF

03.02.2013 11:35

Zakladatel Bankovního a Nebankovního registru klientských informací v České republice, společnost CCB – Czech Credit Bureau, mění od 1. února 2013 název na CRIF – Czech Credit Bureau, a. s.

CCB – Czech Credit Bureau pod křídly mateřské společnosti CRIF
Foto: CRIF
Popisek: CRIF

Společnost je již více než sedm let součástí mezinárodní skupiny CRIF, čtvrtého největšího provozovatele úvěrových registrů a systémů pro podporu úvěrového rozhodování na světě. Změna názvu a loga má posílit příslušnost k mateřské skupině a podpořit jednotnou firemní identitu. Následně dojde i k inovaci vizuální podoby služeb Cribis a iRating.

„Skupina CRIF si za čtvrtstoletí svého působení v oblasti úvěrových registrů, poskytování obchodních informací a provozu systémů pro podporu rozhodování vydobyla silné mezinárodní renomé a ve svém oboru se probojovala na špičku. Od minulého roku je také registrovanou evropskou ratingovou agenturou.

Implementací jejího jména chceme zdůraznit, že máme přístup k mezinárodnímu know-how mateřské skupiny a umíme ho využít ve prospěch našich zákazníků v České republice. Zároveň nám změna názvu přinese konzistentní vnímání firmy mezinárodními klienty,“ řekl Petr Kučera, výkonný ředitel společnosti CRIF – Czech Credit Bureau, a. s.

CRIF je globální společnost působící na čtyřech kontinentech, a to v Evropě, Americe, Africe a Asii. Své služby poskytuje více než 25 000 firmám a 1 900 bankovním a finančním institucím. Právě globální zázemí skupiny CRIF zajišťuje jejím klientům široký rozsah služeb. V kontinentální Evropě je CRIF jedničkou na trhu bankovních úvěrových informací.

V roce 2012 bylo finanční řešení pro podporu úvěrového rozhodování skupiny CRIF oceněno jako „nejlepší ve své třídě“ v nezávislém hodnocení společnosti CEB TowerGroup. Služby skupiny podle tohoto hodnocení vynikají šíří produktů, jejich funkčností a flexibilitou poskytovaných řešení. CRIF – Czech Credit Bureau oceněné systémy poskytuje českým zákazníkům.

Motto celé skupiny CRIF, Together to the next level, symbolizuje inovativní myšlení a partnerství s klienty, stejně jako schopnost rychle a efektivně reagovat na jejich potřeby.

Profil společnosti CRIF – Czech Credit Bureau, a. s.

Společnost CRIF – Czech Credit Bureau je organizátorem největších českých úvěrových registrů, Bankovního a Nebankovního. Jejich prostřednictvím si zejména banky, stavební spořitelny a leasingové a splátkové společnosti ověřují schopnost svých klientů splácet budoucí závazky. Oběma registrům CRIF – Czech Credit Bureau zajišťuje i technický servis. Od roku 2012 také provozuje registr finančních poradců ELIXIR, který nabízí komplexní data o profesní historii finančních poradců.

Vedle toho poskytuje CRIF – Czech Credit Bureau i řadu dalších služeb, a to jak bankám a finančním institucím, tak i ostatním komerčním sektorům nebo veřejné správě. Jde o nástroje pro řízení úvěrových rizik, řešení proti podvodům, nástroje pro hodnocení ekonomické situace společností, podnikatelů, municipalit, bytových družstev či neziskových organizací pod značkou iRating nebo poskytování ekonomických a personálních informací o firmách prostřednictvím portálu Cribis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…