ČD Cargo: Přeprava bojové techniky do USA

15.01.2016 18:26

V druhé polovině prosince 2015 zrealizovalo ČD Cargo velice zajímavou přepravu. Pro americkou firmu Blane International Group Inc. jsme zajistili přepravu dvou kusů vojenské bojové techniky BMP – 1, u nás známých jako BVP (Bojové vozidlo pěchoty), do německého přístavu Bremerhaven.

ČD Cargo: Přeprava bojové techniky do USA
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

Jednalo se o přepravu, která z německého přístavu pokračovala lodí do USA a jejímž konečným příjemcem byla letecká základna US Air Force v Eglinu na Floridě. Námořní dopravu měla firma Blane International Group sjednánu prostřednictvím MARAD – agentury, která se pod hlavičkou Ministerstva dopravy USA zabývá námořní dopravou. Jedním z jejich programů je i využívání námořní dopravy a její bezproblémová integrace s ostatními segmenty dopravního systému.

Obě bojová vozidla byla naložena na jeden vůz Smmps ve stanici Svitavy, která disponuje vhodnou čelní rampou. Zajištění vozidel na železničním voze provedla osvědčená mobilní četa ČD Cargo z Trutnova. Po dodání potřebných dokladů (povolení k přepravě zbraní vydané odborem služby pro zbraně a bezpečnostní materiál PČR, převozní licencí vydanou Spolkovým ministerstvem v Bonnu a vývozního doprovodného dokladu) vystavilo ČD Cargo pro přepravu nákladní list CIM.

Pro dopravu přes moře byla nakonec zvolena loď Independence s termínem lodění 19 prosince. Vzhledem k tomu, že stanice Svitavy je obsluhována pouze 3x týdně, museli jsme zásilku tzv. „předložit" a její odjezd z České Třebové zpozdit. Jinak by zboží dorazilo do přístavu buď moc brzy, nebo pozdě. Nakonec vůz odjel v noci z neděle na pondělí a do přístavu dorazil v úterý 15. ledna v podvečer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…