ČD: Kinematovlak přiveze už po čtrnácté pohádky na nádraží napříč republikou

16.05.2017 9:15

V úterý 16. května vyjede na cestu přes moravská, česká, i jedno rakouské město Kinematovlak Českých drah, který je součástí doprovodného programu ZLÍN FILM FESTIVALU. Toto "kino na kolejích" přiváží nejen zábavu, ale chce také poučit. Součástí Kinematovlaku je i tzv. Historický vůz s výstavou o dějinách železnice. Čekání na projekci si mohou děti zpříjemnit také ve Vláčku Hráčku – voze, který slouží jako herna.

ČD: Kinematovlak přiveze už po čtrnácté pohádky na nádraží napříč republikou
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Slavnostní zahájení letošní cesty bude ve stanici Zlín střed 16. května od 10 hodin. Poté vyráží pohádkový vlak na jih – do kouzelného Mikulova, starobylého Znojma a 19. května se mohou těšit děti v rakouském Retzu. Dále vlak zamíří do jižních Čech. Navštíví metropoli České Budějovice, Písek a pokračovat bude na sever do Příbrami a Rakovníka. Ve Středočeském kraji zavítá ještě do Kralup nad Vltavou a Mělníka a svou pouť zakončí v Mladé Boleslavi 2. června.

Nápad vypravit Kinematovlak vznikl v roce 2004. Protože mnoho dětí nemá možnost navštívit filmový festival ve Zlíně a užít si jeho atmosféru, organizátoři přišli ve spolupráci s národním dopravcem na myšlenku dovézt filmy za dětmi vlakem a uspořádat přehlídku festivalových filmů pro nejmenší publikum v jeho vozech. Letos se tak nejmenší návštěvníci „kina na kolejích“ mohou těšit například na Krtkova dobrodružství, Macha a Šebestovou, pohádku O víle Amálce nebo O makové panence a další.

Všechny projekce Kinematovlaku jsou zdarma. Promítání začíná vždy v 9:00 hod a probíhá v intervalech po 30 minutách. Poslední promítání je v 15:00 hod. Dopolední projekce jsou vždy určeny školkám a školám, odpolední promítání je pro veřejnost.

Více informací o akci naleznete na stránkách ČD.

Program letošního Kinematovlaku je pak k dispozici zde.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…