ČD: Na lince U28 jezdí rekonstruovaná motorová jednotka, cestujícím nabízí vyšší komfort

04.02.2017 11:59

Redesignovanou motorovou jednotku Desiro představil dopravce DB Regio společně s Českými drahami v rámci Dne se železnicí Národního parku.

ČD: Na lince U28 jezdí rekonstruovaná motorová jednotka, cestujícím nabízí vyšší komfort
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Jednotky Desiro jezdí na lince U28, která projíždí celou oblastí Českosaského Švýcarska. Linka má svůj marketingový název „Dráha národního parku – Nationalparkbahn“. Pravidelná osobní železniční doprava se na trať Dolní Poustevna – Sebnitz vrátila 5. července 2014.

Otevření části tratě včetně železničního přechodu umožnilo zavést novou linku U28, která spojila Děčín, Dolní Žleb, Bad Schandau, Sebnitz, Dolní Poustevnu, Mikulášovice a Rumburk a výrazně zkrátila cestování ve Šluknovském výběžku. Dopravcem na této lince jsou společně České dráhy s německým partnerem DB Regio. Vlaky objednává Ústecký kraj ve spolupráci se svým partnerem na německém území (Verkehrsverbund Oberelbe, VVO).

„Rekonstruovaná jednotka VT642 DESIRO prošla kompletní interiérovou přestavbou. Má nové sedačky, lino, obložení, osvětlení, klimatizaci, nově dětský koutek, Wi-Fi, elektrické přípojky a nový je i vnější lak,“ uvedl Vladimír Štochl, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Ústí nad Labem.

Na lince U 28 jezdí denně 9 párů přímých vlaků (8 denně a 1 v pracovní dny). O cestování do národních parků České a Saské Švýcarsko (kdysi známé pod spojením Česko-Saské Švýcarsko) je velký zájem hlavně v turistické sezoně a  velký nápor cestujících je také v předvánoční době, kdy jsou tyto vlaky využívány v úseku Děčín – Bad Schandau při jízdě do Drážďan na adventní trhy. Vstupní branou je Bad Schandau, označované za první nádraží národního parku Saské Švýcarsko, je přestupním nádražím mezi vlaky EC, S-Bahn, regionálními autobusy, lodní dopravou na Labi a  společné linky U28 jako Dráhy národního parku.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…