ČD: Po sedmi letech obnoveno denní vlakové spojení Prahy a Krakova

15.04.2017 15:27

Český národní dopravce České dráhy v kooperaci s polským dopravcem PKP Intercity dnes obnovily po sedmi letech přímé denní spojení Prahy a Krakova. Přímý denní vlak EuroCity „Comenius“ spojoval obě metropole naposledy v prosinci 2009.

ČD: Po sedmi letech obnoveno denní vlakové spojení Prahy a Krakova
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Ode dnešního dne až do konce září je v provozu nové denní sezónní spojení Ex 114 / 115 „Cracovia“, který odjíždí z Prahy v 10:22 hod. a do Krakova přijíždí v 17:21 hod. V opačném směru bude odjíždět z Krakova v 10:42 hod. a do Prahy přijede v 17:39 hod.

„Obnovené přímé spojení Prahy a Krakova je příspěvek pro rozvoj turistického ruchu ve střední Evropě a především mezi Českou republikou a Polskem. Dějiny v Krakově jsou v mnohém spojeny s Čechy a Moravou, proto je Krakov vyhledávaným turistickým cílem pro turisty z České republiky. Vlak navíc spojuje tři význačné lokality zapsané na seznam světového kulturního dědictví UNESCO: Prahu, Olomouc a Krakov,“ zdůraznil Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

Expres „Cracovia“ nabízí cestujícím komfortní klimatizované vozy s místy 1. a 2. třídy. V úseku Praha – Ostrava mají cestující k dispozici občerstvení z nabídky minibaru a v označených vozech Wi-Fi připojení k internetu. Nejmenším cestujícím zkrátí cestu dětské kino s pohádkovými příběhy. Ve vlaku jsou po celou cestu k dispozici elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících, jako jsou mobilní telefony, notebooky atp. Ve vlaku mezi Prahou a Krakovem je možné přepravit také jízdní kolo.

V obnoveném přímém spojení platí veškeré obvyklé mezistátní jízdenky včetně nejrůznějších slev a mezinárodních síťových jízdenek, jako jsou Interrail nebo Eurail Pass. Například cena Včasné jízdenky Evropa včetně rezervace místa je z Prahy do Krakova je od 515 Kč a z Olomouce do Krakova od 298 Kč. Vlak tak nabízí pohodlné cestování mezi památkami UNESCO v Praze, Olomouci a Krakově turistům z celého světa. Cestující mohou využívat pro cesty mezi Prahou a Krakovem také tradiční noční spojení s lůžkovými a lehátkovými vagóny.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …