ČD: Provoz vlaků mezi Hradcem Králové a Jaroměří omezí v následujícím čtvrtroce oprava trati

17.04.2016 8:16

Výluka Správy železniční dopravní cesty ovlivní od 18. dubna nepřetržitě do 2. srpna provoz vlaků v úseku mezi Hradcem Králové a Jaroměří.

ČD: Provoz vlaků mezi Hradcem Králové a Jaroměří omezí v následujícím čtvrtroce oprava trati
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na trati bude platit výlukový jízdní řád. České dráhy zajistí několik různých linek náhradní autobusové dopravy. Kromě zastávkových a zrychlených autobusů pojede také expresní linka mezi Pardubicemi a Jaroměří, která bude určená cestujícím na trase z Prahy do Trutnova a z Pardubic do Liberce. Cestující upozorňujeme, že náhradní autobusy budou oproti pravidelnému jízdnímu řádu odjíždět dříve a přijíždět později a v Hradci Králové budou rozvázány přípojové vazby.

„Výluka na důležité trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří bude trvat tři a půl měsíce. Po celou tuto dobu bude platit výlukový jízdní řád, který přináší několik důležitých změn. Mezi ty nevýznamnější patří dřívější odjezdy a naopak pozdější příjezdy v Hradci Králové a Jaroměři a s tím související úprava přípojových vazeb. Během výluky bychom chtěli požádat handicapované cestující a skupiny o předhlášení přepravy v dostatečném předstihu. Zároveň také upozorňujeme, že bude částečně omezena přeprava spoluzavazadel, zejména jízdních kol,“ říká ředitel Regionálního obchodního centra ČD v Hradci Králové Roman Moravčík.

S podstatnými změnami by měli počítat zejména cestující z dálkových spojů: „Přímé rychlíky z Prahy přes Hradec Králové a Jaroměř do Trutnova budou mezi Hradcem Králové a Jaroměří nahrazené autobusy, v Hradci Králové ale nebude s výjimkou dvou párů spojů mezi autobusy a vlaky zajištěn přestup. Pro cestující tak bude výhodnější zvolit cestu přes Pardubice a odtud využít autobusy expresní linky P do Jaroměře. Tady bude zajištěna návaznost na vlaky dál do Trutnova. Podobně bude náhradní doprava organizována i u rychlíků z Pardubic do Liberce,“ vysvětluje Roman Moravčík.

Vzhledem k tomu, že v době výluky bude na hlavní silnici č. 33 v obci Holohlavy současně probíhat silniční uzavírka a náhradní autobusy budou nuceny používat objízdné trasy, může být touto skutečností dotčena včasnost jejich jízdy.

Během výluky zajistí České dráhy následující linky náhradní autobusové dopravy:

Linka Z – nahradí zastávkové spoje. Autobusy pojedou v úseku Hradec Králové hl.n. – Jaroměř (–Starkoč) a opačně. Budou zastavovat na všech zastávkách podle výlukového jízdního řádu.

Linka S – zrychlená varianta zastávkového spoje, bude zastavovat pouze ve stanici Smiřice. Autobusy pojedou v úseku Hradec Králové hl.n. – Jaroměř a opačně.

Linka R – autobusy na této lince pojedou v úseku Hradec Králové hl.n. – Jaroměř a opačně. Na trase nebudou nikde zastavovat a v Hradci Králové hl.n. nebudou čekat na žádné přípojné vlaky (s výjimkou rychlíků R 920 a 931 denně a o víkendu u vlaků R 932 a 922).

Linka P – pojede v úseku Pardubice hl.n. – Jaroměř a opačně. Autobusy na této lince nebudou nikde zastavovat a v Pardubicích hl.n. nebudou čekat na žádné přípojné vlaky (s výjimkou spojů č. 64 a 66). Přeprava jízdních kol je v tomto spoji vyloučena.

Cestující s jízdenkou platnou po trati Hradec Králové hl.n. – Chlumec nad Cidlinou – Velký Osek –– Praha hl.n. můžou využít náhradní spojení přes Pardubice hl.n. bez doplatku jízdného. Cestující s jízdenkou pro úsek Pardubice-Rosice nad Labem – Hradec Králové hl.n. – Jaroměř – Liberec můžou bez doplatku jízdného využít spojení náhradní autobusovou dopravou přes Pardubice hl.n. Mezi Hradcem Králové, Turnovem a Libercem lze využít také spojení po trati číslo 041 přes Jičín, která není touto výlukovou činností dotčena.

Zastávky náhradní autobusové dopravy:

Pardubice hl.n. – před nádražní budovou
Hradec Králové hl.n. – před nádražní budovou na stanovišti MHD „F“
Předměřice n/L. – na zastávce MHD „Předměřice n./L., Na Staré"
Lochenice – na zastávce MHD „Lochenice, kostel“
Smiřice – u staniční budovy
Černožice – na autobusové zastávce „Černožice, ROTEXIM“
Semonice – na autobusové zastávce „Jaroměř, Semonice“
Jaroměř – před staniční budovou
Rychnovek – na autobusové zastávce „Rychnovek“ – pouze spoj 5102 v pracovních dnech
Velká Jesenice – na autobusové zastávce „Velká Jesenice, žel.zast.“ – pouze spoj 5102 v pracovních dnech
Česká Skalice – před nádražní budovou – pouze spoj 5102 v pracovních dnech
Starkoč – před nádražní budovou – pouze spoj 5102 v pracovních dnech

Podrobnosti jsou ve výlukovém jízdním řádu, který je k dispozici zde a ve všech dotčených stanicích a zastávkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

16:08 České dráhy: Výroční zpráva už pouze online, symbolem té letošní je píšťalka

Výroční zpráva Skupiny ČD v tištěné podobě je od letošního roku minulostí. České dráhy zveřejňují ho…