ČEZ: Adventní cestou u Temelína doprovázeli návštěvníky andělé

11.12.2022 20:15 | Komerční článek

Pověsit ozdobu na vánoční strom, napsat dopis Ježíškovi, poslat na rybník lodičku se svíčkou, políbit se pod větvemi jmelí se svými blízkými.

ČEZ: Adventní cestou u Temelína doprovázeli návštěvníky andělé
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Takové a další drobné úkoly čekaly děti, jejich rodiče a prarodiče, kteří se v sobotu 10. prosince, v předvečer třetí adventní neděle, společně vydali v doprovodu andělů na procházku vánočně vyzdobeným a osvětleným zámeckým parkem u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Návštěvníků dorazilo více než osm stovek.

Dvouhodinový adventní program, který připravila elektrárna ve spolupráci s Centrem volného času Poškolák z Hluboké nad Vltavou, doplnila možnost prohlídky expozice informačního centra. Samozřejmě nechybělo malé bezplatné občerstvení včetně nealkoholického vánočního punče a sladkých odměn pro nejmenší. „Návštěvnost nás vzhledem k nepříliš vlídnému počasí a množství dalších adventních akcí na jiných místech velmi mile překvapila. Stejně tak velký zájem o prohlídku expozice infocentra i virtuální prohlídku elektrárny,“ uvedla Jana Gribbinová, vedoucí skupiny vnitřní a vnější komunikace Jaderné elektrárny Temelín.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Prostřednictvím virtuální prohlídky, takzvané ReakTour, se malí i velcí návštěvníci předvánoční akce Skupiny ČEZ mohli podívat do nejstřeženějších míst jihočeské jaderné elektrárny. Vybaveni speciálními brýlemi a sluchátky se tak dostali například nad jaderný reaktor, do chladicí věže nebo velína temelínské jaderné elektrárny.

„Přijeli jsme z Budějovic. Sice jsme trochu váhali kvůli počasí, které vybízelo spíš k lenošení u televize, ale nakonec jsme vyrazili. Manžel už dlouho mluvil o virtuální prohlídce a bylo jasné, že děti se tu nudit nebudou. Svého rozhodnutí v žádném případě nelitujeme. Je to tady super,“ konstatovala Magda Janečková v doprovodu dalších tří členů rodiny.

Ti si společně prošli zámecký park, přidali hvězdu na vánoční strom, pořídili fotografie s anděly a tučňáky, rozsvítili svíčky na ostrůvku zámeckého rybníka, políbili se pod jmelím a poslali dopis se svými přáními andělskou poštou Ježíškovi. Otec Václav se synem Jakubem pak absolvovali virtuální prohlídku. Matka s dcerou daly přednost sladkostem a teplému punči. „Je moc dobrý,“ zhodnotila kvalitu nápoje malá Adélka.

Podrobnosti k pravidelným exkurzím v temelínském Infocentru lze najít ZDE.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 15,1 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…