ČEZ: Cvičení Návrat ověřilo zvládání mimořádných provozních stavů

19.10.2022 10:57 | Komerční článek

V pondělí 17. 10. 2022 se v sídle společnosti ČEPS uskutečnilo cvičení Návrat zaměřené na řešení mimořádných provozních stavů v elektrizační soustavě ČR v souladu s novou evropskou legislativou. Společnost ČEPS je zrealizovala ve spolupráci s poskytovateli podpůrných služeb provozovateli distribučních soustav, mezi které patří i ČEZ Distribuce.

ČEZ: Cvičení Návrat ověřilo zvládání mimořádných provozních stavů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cílem cvičení Návrat bylo sjednocení chápaní možných provozních stavů v elektrizační soustavě se zaměřením na stav nouze a nouzový stav, představení postupů řešení v nouzovém stavu a prověření jejich úplnosti, jednoznačnosti a proveditelnosti. Pracovníci ČEZ Distribuce a ČEPS ve spolupráci se všemi zúčastněnými provedli v rámci nácviku činnosti vedoucí k eliminaci identifikovaného rizika, respektive k řízenému návratu do normálního stavu.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

„ČEZ Distribuce je součástí kritické infrastruktury státu a naším hlavním cílem je zajistit spolehlivé dodávky elektřiny zákazníkům. Každý takové cvičení je skvělou prevencí, jak nejen zajistit dodávky elektřiny, ale i zabezpečit základní životní potřeby obyvatelstva i zdraví osob,“ vysvětluje Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce.

„Připravenost koordinovaně řešit mimořádné situace je nezbytným předpokladem pro zajišťování bezpečného a spolehlivého provozu elektrizační soustavy. Cvičení tohoto typu proto považujeme za velmi důležitá,“ prohlásil Pavel Šolc, člen představenstva ČEPS, a. s., pověřený řízením úseku Energetický obchod a dispečink.

První cvičení typu Návrat se uskutečnilo v online podobě 11. listopadu 2020.

ČEZ Distribuce, a. s. se sídlem v Děčíně, provozuje na území České republiky vedení v délce 167 628 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech. Více informací ZDE.

Akciová společnost ČEPS působí na území České republiky jako výhradní provozovatel přenosové soustavy (elektrická vedení 400 kV a 220 kV) na základě licence na přenos elektřiny, udělené Energetickým regulačním úřadem podle Energetického zákona. Udržuje, obnovuje a rozvíjí 44 rozvoden se 78 transformátory, z nichž některé jsou určeny pro převádění elektrické energie z přenosové do distribuční soustavy, a vedení s napěťovou hladinou 400 kV o délce 3 795 km a 220 kV o délce 1 824 km. Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…