ČEZ Distribuce: Energetici ocenili nejaktivnější studenty

20.06.2020 8:40

Zástupci společnosti ČEZ Distribuce a náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny ocenili nejaktivnější studenty elektro oborů Střední školy elektrotechnické v Ostravě za jejich výkony v motivačním programu Prokopa Diviše.

ČEZ Distribuce: Energetici ocenili nejaktivnější studenty
Foto: ČEZ Distribuce
Popisek: Oceněním a finanční odměnou chce ČEZ Distribuce studenty motivovat k lepším výsledkům a vyšší aktivitě

V programu společnosti ČEZ Distribuce, jehož cílem je zvýšit atraktivitu studia na elektrotechnických školách, si nejpilnější studenti rozdělili celkem 102 tisíc korun. „Mým dlouhodobým krédem je, že učitelé nemají žáky a studenty učit pro školu, ale pro život, což tento program splňuje dokonale,“ zhodnotil spolupráci školy a společnosti ČEZ Distribuce Stanislav Folwarczny.

Jedním ze záměru organizátorů je motivovat mladé lidi ke studio elektro oborů, protože ty se stejně jako další technické profese potýkají s nedostatkem kvalitních uchazečů. „Sama jsem tuto školu absolvovala, takže vím, jak je kvalitní a jak umí zdejší pedagogové připravit studenty do praxe. Technické obory dnes společnost nevnímá jako atraktivní, přestože mají velkou budoucnost. Proto se snažíme mladé lidi motivovat například programem Prokopa Diviše a jeho úspěšný průběh ukazuje, že to má smysl,“ řekla členka představenstva ČEZ Distribuce Michaela Kociánová.

Letošní vyhodnocení proběhlo vzhledem k epidemiologickým podmínkám v komorním duchu bez obecenstva, ve kterém v minulých letech zasedli studenti elektro oborů z celé školy. Místo toho představili ocenění studenti krátké medailonky, které nahráli na svých mobilech. „Program Prokopa Diviše mě opravdu inspiroval. Zapojil jsem se například do celostátní soutěže Machři roku 2019 a s kamarádem jsme ji k našemu velkému překvapení vyhráli – porotě jsme představili zapojení rozvaděčů chytré domácnosti. Rád bych pokračoval ve studiu na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava, takže se mi finanční prémie bude hodit na pořízení studijních materiálů,“ řekl ve svém medailonku jeden z oceněných.

Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč republikou. Oceněním a finanční odměnou chce ČEZ Distribuce studenty motivovat k dobrým školním výsledkům, účasti na studentských soutěžích nebo dalších aktivitách nad rámec běžné školní docházky.

Do programu Prokopa Diviše se v letošním školním roce zapojilo rekordních 1350 studentů ze středních škol v Plzni, Ostrově, Chomutově, Liberci, Kladně, Praze, Hradci Králové, Pardubicích, Olomouci a Ostravě.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…