ČEZ Distribuce: Vynálezce bleskosvodu láká olomoucké studenty k zájmu o elektro obory

22.10.2018 16:10

Společnost ČEZ Distribuce a Asociace energetických manažerů už třetím rokem motivují studenty středních škol k zájmu o elektro obory Programem Prokopa Diviše, slavného českého kněze, hudebníka a vynálezce bleskosvodu.

ČEZ Distribuce: Vynálezce bleskosvodu láká olomoucké studenty k zájmu o elektro obory
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Jeho jménem zaštítily motivační program pro studenty elektrotechnických škol, který letos probíhá v deseti školách po celé republice. V Olomouckém kraji se do motivačního programu Prokopa Diviše zapojili studenti Střední školy technické a obchodní v Olomouci, kterou lidé znají jako Kosinku.

Šanci na výhru má 12 z nich – devět studentů z vyšších ročníků získá dohromady více než 100 tisíc korun, prváci kromě drobné odměny hlavně body, které se jim započítají do příštího ročníku soutěže, kdy už jim taky půjde „o prachy“. Cílem je vychovat si ze studentů potencionální zaměstnance, protože technické profese včetně oboru distribuce elektřiny se potýkají s nedostatkem kvalitních uchazečů.

Podle Tomáše Murtingera, ředitele úseku Finance a Správa společnosti ČEZ Distribuce, může v následujících pěti letech odejít z provozu do starobního důchodu přes 400 pracovníků.  Firma se proto snaží podporovat technické vzdělávání a „vychovat“ si budoucí kvalifikované pracovníky již během jejich studia na středních či vysokých školách. Oceněním a finanční odměnou chce ČEZ Distribuce studenty motivovat k dobrým školním výsledkům, účasti na studentských soutěžích nebo dalších aktivitách nad rámec běžné školní docházky.

Do podpory technického vzdělávání se zapojil také Olomoucký kraj. „Podle požadavků škol jsme rozšířili kapacity tříd technických oborů. Pilné studenty navíc odměníme, letos jsme navýšili částku na stipendijní programy z šesti na osm milionů korun,“ řekl při zahájení Programu Prokopa Diviše náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro školství Ladislav Hynek.

Studenty přišel povzbudit také ředitel Okresní hospodářské komory Olomouc Radim Kašpar. „Vybrali jste si dobré obory. Pokud se pro ně nadchnete, k čemuž by vám mohl pomoci také tento program společnosti ČEZ Distribuce, a vydržíte, čeká vás dobrá profesní budoucnost,“ řekl studentům Kašpar.

Celkové výsledky programu, který bude probíhat po celý školní rok, vyhodnotí komise složená ze zástupců školy, Asociace energetických manažerů a ČEZ Distribuce. Vyhlášení výsledků a vítězů proběhne před koncem školního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…