ČEZ Distribuce se cvičně bránila kybernetickému útoku

28.12.2018 19:28

Hrozba kybernetických útoků je v poslední době stále častěji skloňované téma. Hned třináct specialistů z ČEZ Distribuce zodpovědných za kybernetickou bezpečnost v oblasti technologických systémů mělo možnosti si vyzkoušet, jak by se proti nim dokázalo bránit. Týdenní výcvik pořádali experti ze společnosti CyberGym Europe.

ČEZ Distribuce se cvičně bránila kybernetickému útoku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Samotný výcvik byl zaměřen na seznámení s aktuálními trendy v oblasti kybernetické bezpečnosti IT a OT systémů.  Hlavní důraz byl kladen na praktický nácvik zaměřený na schopnost reagovat adekvátně při kybernetickém útoku, který je cílený na technologické systémy společnosti ČEZ Distribuce. Trénink byl koncipován jako kombinace teoretických přednášek pro rozšíření znalostí z oblasti aktuálních trendů v kybernetické bezpečnosti a zejména praktického ověření reakcí na kybernetické (hackerské) útoky.

„Výstupem je ověření zavedených postupů k zajištění kybernetické bezpečnosti společnosti. Do budoucna se budeme připravovat na ochranu kritické infrastruktury a kritické informační infrastruktury, abychom co nejvíce eliminovali možnosti případných útoků a jejich dopadu na core business společnosti,“ říká Radomír Valica, bezpečností ředitel společnosti ČEZ Distribuce.

Kybernetická bezpečnost je dnes vnímána jako součást zabezpečení v oblasti informační bezpečnosti s dopadem na provoz IT a OT systémů. Cílem kybernetické bezpečnosti je zajistit komplexní ochranu aktiv participujících a podporujících business cíle společnosti s důrazem na plnění legislativních požadavků definující povinnosti subjektů určených správou a provozem kritické informační infrastruktury.

Společnost ČEZ Distribuce si je plně vědoma nutnosti budování systému řízení postupnými a koncepčními kroky, založenými na zapojování všech zaměstnanců do ochrany aktiv a aktivní podpory vedení společnosti. Letos ČEZ Distribuce obdržela již po čtvrté v řadě osvědčení „Bezpečný podnik“, které uděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …