ČEZ Distribuce zlepšuje procesy v oblasti kvality dodávky elektřiny zákazníkům

01.09.2014 12:12

ČEZ Distribuce prohlubuje úroveň dispečerského řízení na hladině nízkého napětí pro celé distribuční území. Potřebné kapacity pro tuto činnost získá společnost díky centralizaci dispečerských pracovišť. Jedná se o další z kroků vedoucích ke zkvalitňování systému dispečerského řízení v rámci Skupiny ČEZ. Tyto dispečinky fungují nepřetržitě, dvacet čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu a řeší mimo jiné všechny mimořádné stavy v distribuční soustavě ČEZ Distribuce.

ČEZ Distribuce zlepšuje procesy v oblasti kvality dodávky elektřiny zákazníkům
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Společnost centralizuje svá dispečerská pracoviště v návaznosti na zprovoznění nového moderního dispečerského řídicího systému v loňském roce (který nahradil pět rozdílných systému řízení), na rozvoj nových technologií doprovázený decentralizací zdrojů elektřiny a v souladu se záměry připravovaného Národního akčního plánu Smart Grid.

„Tato centralizace má mimo uvedené oblasti kvality dodávky elektřiny zákazníkům pro společnost především bezpečnostní a ekonomický přínos,“ vysvětluje Pavel Filipi, člen představenstva ČEZ Distribuce, a.s. „Těmito kroky posílí společnost své postavení mezi nejlepšími evropskými distribučními společnostmi,“ dodává Pavel Filipi.

Centralizace dispečerských pracovišť nemá vliv na spolupráci a komunikaci společnosti v jednotlivých regionech, a to jak za běžného provozu, tak i při mimořádných stavech. Povede ke zjednodušení řízení a zefektivnění činností zejména v oblasti využití kapacit pracovníků dispečinku. V oblasti kybernetické bezpečnosti dojde k podstatnému zvýšení její úrovně, v oblasti fyzické bezpečnosti pak dojde k eliminaci rizik v případě externího napadení a zlepšení podmínek prevence a snížení rizik v případě interního napadení.

Všichni centralizací dispečerských pracovišť uvolnění pracovníci budou v rámci dispečinku využiti pro prohloubení úrovně dispečerského řízení na hladině nízkého napětí a společnost nebude muset pro zajištění těchto činností přijímat nové pracovníky. Tyto pro společnost i zákazníky přínosné kroky zachovávají pracovní příležitost pro všechny současné pracovníky, vynucují si však v některých případech změnu místa výkonu práce. Jako protiváha nezbytného dojíždění je součástí této změny společností zpracovaný rozsáhlý kompenzační program v oblastech úhrady nákladů na dojíždění a adaptaci. I se zahrnutím těchto personálních výdajů je centralizace dispečerských pracovišť pro společnost ekonomicky neopominutelným přínosem.

ČEZ Distribuce, a. s. se sídlem v Děčíně, provozuje na území České republiky vedení v délce 159 456 km. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Hlavním posláním společnosti je distribuce elektrické energie fyzickým a právnickým osobám a stálé zvyšování kvality a spolehlivosti dodávky všem odběratelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…