ČEZ: Dobrovolníci z JE Dukovany pomáhali v neziskových organizacích

07.09.2012 10:50

Na čtyřicet zaměstnanců Skupiny ČEZ věnovalo pracovní den šesti neziskovým organizacím. Pátý rok pomáhali čistit Dalešickou přehradu, upravit zahradu seniorům a sbírat v sadu ovoce.

ČEZ: Dobrovolníci z JE Dukovany pomáhali v neziskových organizacích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 

Kdo si najde „Čas pro dobrou věc,“ může jeden pracovní den v roce darovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost zaměstnancům nabízí již pátý rok. Tentokrát dobrovolníci pomohli šesti neziskovým organizacím na Vysočině a jižní Moravě.
 
Devatenáct energetiků z elektrárny Dukovany čistilo Dalešickou přehradu. Na dvaceti kilometrech podél břehu nasbírali padesát velkých pytlů odpadu a harampádí, včetně zrezlého železa nebo rozlámané laminátové lodi. „Dřina mi nevadila, alespoň jsem si pročistil hlavu. Navíc jsem věděl, do čeho jdu, dobrovolnického dne jsem se zúčastnil již potřetí,“ říká technolog reaktorové fyziky Martin Fiala.
 
Tři jaderní fyzici zamířili do Moravských Budějovic, kde v Domově sv. Antonína sbírali jablka, švestky a přátelským povídáním zpestřili odpoledne jeho obyvatelům. „Byli bezvadní, ochotní a usilovně pracovali,“ usmívá se Ladislav Chloupek, ředitel Domova.
 
Pětičlenný tým navštívil sdružení Oáza Hodonín. Ženská skupina se postarala o pletí záhonů a čištění zámkové dlažby. Muži se pustili do zednických prací na budoucí ubytovně pro zdravotně hendikepované. „Už jsem tady popáté a vždycky se znovu těším. Vládne tu neformální, milá atmosféra,“ vysvětluje technoložka Skupiny ČEZ Lenka Pravdová.
 
Další tři pomocnice umyly okna v Domovince Třebíč. Dva dobrovolníci pomohli klientům charitní pečovatelské služby v Hrotovicích s nákupem, úklidem a úpravou květinové zahrady. Další dukovanští pracovníci montovali v třebíčské Poradně Ruth nábytek, čistili židle a lavičky pro klienty tohoto charitního zařízení. 
Informace o veřejně prospěšných organizacích
 
Domovinka Třebíč – umožňuje seniorům a lidem se zdravotním postižením z regionu Třebíč, aby zůstali co nejvíce zapojeni do života společnosti. V rámci denního pobytu v příjemném bezbariérovém prostředí jim pomáhá rozvíjet či udržovat jejich schopnosti a soběstačnost, zabezpečovat základní potřeby a smysluplně prožít každý den.
 
Oáza Hodonín – středisko speciálních služeb zlepšující životní podmínky zdravotně handicapovaných občanů, dětí, mládeže a seniorů. Tvoří jej skupina zdravotně handicapovaných osob, jejímž cílem je udržet multifunkční centrum, s možností azylového i trvalého ubytování a pracovního uplatnění handicapovaných osob.
 
Charitní pečovatelská služba Hrotovice – působí v sociální, zdravotní a humanitární oblasti. Nabízí pomoc seniorům a zdravotně postiženým při péči o vlastní osobu či domácnost. Provozuje půjčovnu kompenzačních nebo cvičebních pomůcek.
 
Dům svatého Antonína – Dům sv. Antonína v Moravských Budějovicích je domov pro seniory a zdravotně postižené spoluobčany, kteří potřebují pomoc druhé osoby. Jeho posláním je umožnit obyvatelům důstojné a kvalitní prožití života.
 
Tělocvičná jednota Konešín – každý rok organizuje čištění Dalešické přehrady,Vodní dílo Dalešice na středním toku řeky Jihlavy zahrnuje dvě nádrže - hlavní nádrž u Kramolína a vyrovnávací nádrž u Mohelna. vodní dílo na středním toku řeky Jihlavy zahrnuje dvě nádrže: hlavní nádrž u Kramolína a vyrovnávací nádrž u Mohelna. Každý rok zde dobrovolníci čistí vybrané oblasti od nánosů odpadků, zbytků polystyrenu, pet a skleněných lahví a dalšího nepořádku.
 
Vodní dílo Dalešice na středním toku řeky Jihlavy zahrnuje dvě nádrže - hlavní nádrž u Kramolína a vyrovnávací nádrž u Mohelna. Vodní dílo Dalešice na středním toku řeky Jihlavy zahrnuje dvě nádrže - hlavní nádrž u Kramolína a vyrovnávací nádrž u Mohelna.
 
Poradna Ruth Třebíč - posláním poradny je pomoc při řešení neshod v partnerských, manželských i mezigeneračních rodinných vztazích a příprava na manželství a rodičovství. Poradna nabízí důvěrnou atmosféru, prostor a čas, podporu a pomoc ženám, jejich partnerům, mladým lidem a rodinám v různých oblastech života.
 
Projekt firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc“ organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Jedná se o dlouhodobou spolupráci založenou na dobrovolnosti všech zúčastněných stran. Během čtyř let se zapojilo 1541 firemních dobrovolníků, kteří pomáhali průměrně v 50 veřejně prospěšných organizacích ročně. Tato forma pomoci doplňuje firemní filantropii jako součást společensko odpovědných aktivit Skupiny ČEZ.
 
Společnost ČEZ jako největší firemní dárce získala poosmé ocenění „TOP Odpovědná firma“ v kategorii podle absolutního objemu rozdělených prostředků. Umístění v žebříčku jí přineslo speciální ocenění platformy Byznys pro společnost – FIRMA A ŠKOLA za dlouholetý systematický a strategický přístup k rozvoji vzdělávání v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…