ČEZ ESCO: Ceny energií násobně zvýšily zájem o vlastní výrobu elektřiny a energetické úspory

30.05.2022 10:06 | Komerční článek

Poptávka po fotovoltaice mezi firmami stoupla třikrát

ČEZ ESCO: Ceny energií násobně zvýšily zájem o vlastní výrobu elektřiny a energetické úspory
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Bezprecedentní nárůst cen za energie a snaha o zvýšení vlastní energetické soběstačnosti. 

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí
To jsou hlavní motivy, které letos vyšroubovaly poptávku firem a obcí po bezemisních zdrojích a úsporných energetických řešeních. Potvrzují to statistiky ČEZ ESCO, největšího českého hráče na poli komplexních řešení v energetických úsporách a dekarbonizaci.

Boom zaznamenává poptávka po instalaci fotovoltaik: letos bylo zahájeno 80 projektů, což je dvojnásobek jako za celý loňský rok. Poptávka je oproti loňsku trojnásobná. Vzhledem k životnosti panelů si tak zákazníci na cca 30 let zajistí část své spotřeby z vlastního energetického zdroje, navíc obnovitelného, který vyrábí čistou elektřinu zcela bez emisí CO2.

„Celá Evropa dnes hledá způsoby, jak posílit vlastní výrobu energií a snížit závislost na Rusku. Tento trend jednoznačně vidíme i u českých firem a obcí. S tím, jak se zvyšují ceny energií, tak roste raketově zájem o všechny produkty, které mohou pomoct zákazníkům ušetřit a přispět k energetické bezpečnosti. Důležité je také spuštění dotačních titulů, které rozvoj trhu s fotovoltaikami a dalšími úspornými produkty moderní energetiky umožňují. Prakticky na každém jednání se zákazníci o podobné služby zajímají. Bavíme se o tom s firmami, obcemi nebo institucemi, které mají nevyužité střechy nebo areály. Jde o velké řetězce a strategické podniky, veřejné budovy a úřady ale i střední rodinné firmy,“ říká Kamil Čermák, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ ESCO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …