ČEZ ESCO se postará o energetiku nejvýše položených lázní v Česku

16.03.2018 17:41

ČEZ Energetické služby, dceřiná společnost ČEZ ESCO, se bude starat o energetické hospodářství v lázních Karlova Studánka, které se nacházejí ve výšce 800 metrů nad mořem na úpatí Pradědu na Bruntálsku.

ČEZ ESCO se postará o energetiku nejvýše položených lázní v Česku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Lázeňský areál v malebném prostředí Jeseníků zabírá velkou část obce Karlova Studánka a tvoří jej celkem 20 objektů, z nichž většina byla vybudována v devatenáctém století ve švýcarském chatovém stylu.

„Lázeňství je z pohleduČEZ ESCO zajímavý sektor. Lázeňské areály jsou většinou rozlehlé, mají rozsáhlé rozvody a vzhledem k povaze jejich činnosti jde často o energeticky náročné provozy. O to větší se zde otevírá prostor úsporám,“říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

V areálu lázní Karlova Studánka se nachází celkem sedm kotelen na zemní plyn o celkovém výkonu 2377 kW a kogenerační jednotka o tepelném výkonu 201 kW, která se nyní používá jako záloha elektrického a tepelného výkonu hlavní lázeňské budovy Libuše.

ČEZ ESCO bude také spravovat lokální distribuční soustavu v areálu s celkem deseti kilometry elektrických a tepelných rozvodů.

„Od ČEZ ESCO očekáváme primárně zajištění řízení spolehlivého chodu energetického hospodářství lázní, včetně garance dodržování legislativních povinností, které jsou kladeny na provozovatele energetických zařízení. Doufáme, že specialisté z ČEZ ESCO budou přicházet s nápady na optimalizaci provozu, která nám může přinést dodatečné provozní úspory,“ říká technický manažer zodpovědný za energetické hospodářství lázní Vítězslav Hrazdil. „Jsem přesvědčen, že společně s ČEZ ESCO projdeme bez problémů i procesem postupné obměny jednotlivých klíčových energetických zařízení.“

Spolupráce se státním podnikem Horské lázně Karlova Studánka je další významnou zakázkou ČEZ ESCO v lázeňství. Dceřiná společnost EVČ loni dokončila modernizaci energetického hospodářství v Lázních Luhačovice (více ZDE) a ČEZ Energo následně v Luhačovicích instalovala velkou kogenerační jednotku (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…