ČEZ: Elektrárna nabízí třetí dávku očkování přímo na pracovišti

20.10.2021 8:24 | Tisková zpráva

Zaměstnanci ČEZ, dodavatelé i lidé z regionu budou moci už zítra podruhé využít očkování proti covid-19 přímo na pracovišti v Jaderné elektrárně Dukovany. Více než šedesátce zájemců budou zdravotníci aplikovat jednodávkovou vakcínu, očkování druhou dávkou a nově také přeočkování třetí dávkou. Hlavním cílem je ještě více posílit míru proočkovanosti, která v obou jaderných elektrárnách přesahuje 75 %.

ČEZ: Elektrárna nabízí třetí dávku očkování přímo na pracovišti
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Středeční očkování na pracovišti elektrárny navazuje na první očkování, které zde proběhlo 22. září. V září o očkování projevilo zájem na 80 zaměstnanců a obyvatel regionu. Většina přihlášených dala přednost dvoudávkovým typům vakcíny Moderna a Pfizer, jejíž druhou dávkou obdrželi právě ve středu 20.10. Na očkování se stále hlásí nový zájemci, kteří mohou využít jednodávkové vakcíny Johnson a nově také zájemci o přeočkování třetí dávkou, u kterých uplynulo 6 měsíců od dokončení první fáze očkování.

„Denně do elektrárny vstupuje v průměru kolem 1500 osob a v průběhu odstávek je tento počet až dvojnásobný. Díky očkování tak stále posilujeme spolehlivost naší výroby před nadcházejícím zimním období a obdobím odstávek pro výměnu paliva, které nás od listopadu čekají,“ popisuje Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

Možnost výběru očkovací vakcíny Johnson & Johnson, Moderna nebo Pfizer a její aplikace přímo na pracovišti je hlavní motivací pro další více jak šedesátku zájemců, kteří se budou ve středu očkovat přímo v Jaderné elektrárně Dukovany proti nemoci covid-19. Očkování bude probíhat od ranních 5:30 do 19 hodin. Čas byl zvolen tak, aby zaměstnanci mohli využít očkování už při odchodu z noční směny nebo před nástupem do práce i v jejím průběhu.

V obou jaderných elektrárnách stále platí řada ochranných preventivních opatření. Vedle povinnosti nošení ochrany dýchacích cest v určených prostorách, používání desinfekce nebo měření teploty při každém vstupu do elektrárny, zde také provádí testování osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…