ČEZ: Elektrárnu Dlouhé stráně řídí od února Ludvík Štrobl

02.02.2023 11:19 | Komerční článek

Novým vedoucím provozu přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně je od 1. února Ludvík Štrobl, rodák z Loučné nad Desnou, který pracuje v elektrárně od roku 1993 a zná v ní „každý šroubek“. Řízení elektrárny přebírá po Vítězslavu Chmelařovi, jež se stal generálním ředitelem firmy Martia, dceřiné společnosti ČEZ.

ČEZ: Elektrárnu Dlouhé stráně řídí od února Ludvík Štrobl
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Ludvík Štrobl nastoupil na Dlouhé stráně před 30 lety jako provozní elektrikář, posledních deset let vedl tým provoz a správa elektro.

„Jsem rád, že Ludvík Štrobl uspěl ve výběrovém řízení. V elektrárně zná téměř každý šroubek. Věřím, že svými zkušenostmi a znalostmi přispěje k plnění aktuálních a zejména dlouhodobých úkolů a cílů spojených s provozem Dlouhých strání,“ uvedl ředitel vodních elektráren ČEZ Róbert Heczko.

„Elektrárna Dlouhé stráně má před sebou několik významných oprav, například modernizaci statoru obou generátorů a opravu části strojní technologie obou soustrojí. Dalším naším úkolem je i nadále zajišťovat bezporuchový provoz a výrobu a zároveň poskytovat podpůrné služby energetické soustavě,“ těší se na nové výzvy Ludvík Štrobl.

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, jejíž strojovna i další technologie jsou hluboko pod zemí, slouží jako obrovský akumulátor elektrické energie. Má také certifikace na službu black start, stále větší význam elektrárny však spočívá ve vykrývání nestabilních dodávek z obnovitelných zdrojů energie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…