ČEZ: Energetici pomohli rekordním nákupem dárků chráněným dílnám

19.12.2018 10:59

Zaměstnanci Skupiny ČEZ si na tradičních vánočních trzích chráněných dílen v ostravském Domě energetiky nakoupili vánoční dárky za více než 36 tisíc korun.

ČEZ: Energetici pomohli rekordním nákupem dárků chráněným dílnám
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Rekordní částkou v historii vánočních trhů pomohli hendikepovaným zaměstnancům čtyř chráněných dílen, které průběžně podporuje také Nadace ČEZ.

Tradičním účastníkem trhů je sociální podnik Krabičky, který energetici podporují i na dalších akcích, například na Dni otevřených dveří Elektrárny Dětmarovice. „Vánoční atmosféra v Domě energetiky byla úžasná. Zaměstnanci jsou vždy nesmírně milí a nakupují o to víc, že už nás znají a vědí, že tím podporují zaměstnávání osob se zdravotním znevýhodněním,“ řekla šéfka výrobního družstva Petra Hudečková.

Opět po roce se v Ostravě prodávaly také výrobky bohumínské chráněné dílny PUNTIK, na dračku šly hlavně netradiční přáníčka a krásné tašky. „Naši zaměstnanci byli opravdu rádi, když mohli předvést, že i lidé s hendikepem mohou vytvořit něco krásného a užitečného. Díky takovýmto akcím jsme schopni výrobu udržet a vytvářet nové originální výrobky. Utržili jsme téměř sedmnáct tisíc korun, což je pro nás opravdu mimořádná částka,“ zhodnotila nejen finanční výsledky trhů Marcela Śafránková z bohumínské chráněné dílny PUNTIK.

Podruhé prodávali v Ostravě své výrobky žáci olomoucké školy pro sluchově postižené, které vloni Nadace ČEZ podpořila grantem na vybavení jejich dílny. „Naše žákyně byly z trhů nadšené. Prodali jsme zboží skoro za šest tisíc korun, čistý zisk ve výši 3187 korun vložíme do nadačního fondu školy a použijeme ho na nákup pomůcek a vybavení pro výuku praktických předmětů,“ řekla učitelka Petra Spáčilová.

Energetici podpořili svými nákupy také projekt Mental Café, který zaměstnává osoby s mentálním postižením. „V našem kávovém stánku kralovalo letošním trhům Andělské latté a horká belgická čokoláda. Tyto nápoje připravovala zkušená baristka Iveta a věříme, že všem zákazníkům velmi chutnaly,“ poděkovala Lucie Gurecká za netradiční pojízdnou kavárnu, která letos rovněž získala příspěvek od Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…