ČEZ: Energetičtí firemní dobrovolníci pomáhají organizacím po celé republice

19.09.2014 15:00

Sedmým rokem se v závěrečné sedmé etapě zapojilo do pomoci druhým 134 zaměstnanců Skupiny ČEZ. Věnovali svůj pracovní den vybrané neziskové organizaci. Učinili tak jednak v rámci Mezinárodního dobrovolnického dne Engage Day 2014, kterého je Skupina ČEZ pravidelným účastníkem, tak i vlastního projektu Čas pro dobrou věc. Manažeři, administrativní pracovníci či technici vyrazili do terénu a pomohli 12 neziskovým organizacím napříč Českou republikou

ČEZ: Energetičtí firemní dobrovolníci pomáhají organizacím po celé republice
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ



Čas pro dobrou věc

 

Projekt firemního dobrovolnictví „Čas pro dobrou věc“ organizuje Skupina ČEZ od roku 2008. Kdo si najde „Čas pro dobrou věc,“ může jeden pracovní den v roce darovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost zaměstnancům nabízí již sedmý rok.

 

Jedná se o dlouhodobou spolupráci založenou na dobrovolnosti všech zúčastněných stran.
Za dobu trvání projektu pomáhalo veřejně prospěšným organizacím téměř 2 900 firemních dobrovolníků. Průměrně takto podpořili 50 institucí ročně.

 

 

Početná skupina 40 dobrovolníků, nejčastěji zaměstnanců ČEZ Zákaznické služby Plzeň, vyrazila pod „dohledem“ generálního ředitele společnosti Aleše Kubíka a dalších manažerů čistit Šumavu. Správě NP a CHKO Šumava pomohli s úklidem horských ploch, stahováním klestu a stavěním oplocenek kolem čerstvě vysazených stromků.

Jedenáctičlenný tým dobrovolníků nejčastěji z ČEZ Prodej a z ČEZ Distribuční služby pomáhal s obnovou rozlehlé zahrady u památkově chráněného objektu Vily Čerych. Ženy odklízely na kompost větve z prořezu stromů a plely nové rosárium, muži zakládali sakurovou alej a odkrývaly základy zahradní
fontány, aby ji připravili na rekonstrukci. „Lidi z ČEZu zastanou spoustu práce, proto se na ně vždycky těšíme a musíme se na ně důkladně připravit, aby neměli pocit, že zahálejí.

Kromě toho se vždy zajímají i o příběh a smysl celého projektu, aby měli jistotu, že má jejich pomoc smysl,“ ocenila přístup dobrovolníků Tereza Vaňková z Centra rozvoje Česká Skalice.

Dalších 21 dobrovolníků zavítalo do Sdružení Neratov. Muži se ujali terénních prací, konkrétně úpravě přístupové cesty nebo náročné hloubení prostoru pro chystaný rybníček. Ženy pomáhaly v chráněné šicí dílně a v nově otevřené speciální škole pro handicapované žáky. Neobvyklým potřebným činnostem se pak věnovaly dobrovolnice v organizaci Prostor PRO, které dezinfikovaly hračky dětského centra. Další brousily a opalovaly rámy oken před  novým nátěrem. 

Dětské centrum Veská přivítalo pomocníky z ČEZu už poněkolikáté. Letos jich dorazilo 16 a věnovali se venkovním pracím v rozsáhlém areálu, například natírání plotů a rovnání terénu. Další se pustili do přípravy soutěžních stanovišť pro víkendovou akci s názvem Pohádkový pochod. Třináctka dobrovolníků navštívila Domov sociálních služeb Slatiňany. Energetici se na jeden den se proměnili v natěrače, když si vzali do parády venkovní posezení. Nátěru venkovního vybavení a zahradních prací se zhostilo také 11 pracantů v Toulcově dvoře. 

Šárka Beránková, mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

 

reklama

autor: ČEZ

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…