ČEZ: Fyzikální show pro všechny generace v Infocentru Elektrárny Ledvice

26.10.2023 9:09 | Tisková zpráva

Máte doma školáka, kterého zrovna nebaví fyzika? Zkuste ho vzít v neděli 29. října do Informačního centra Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Od 9 do 15 hodin se zde totiž koná Fyzikální show pro malé i velké v podání Úžasného divadla fyziky (ÚDiF). Vystoupení budou v 10, 11, 12 a 13 hodin, přičemž trvají 30 minut.

ČEZ: Fyzikální show pro všechny generace v Infocentru Elektrárny Ledvice
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Rozumí se, že akce není určena jen pro školáky, ale všechny bez rozdílu věku, co se chtějí zajímavě pobavit, osvěžit si paměť či se dozvědět zcela nové souvislosti s běžnými fyzikálními jevy. Všichni návštěvníci starší 6 let se navíc mohou těšit na vyhlídku z nejvyšší rozhledny v České republice, a to bez objednání předem. Vstup na akci je zdarma.

Slunce, voda, vítr; aneb hrátky s obnovitelnými zdroji budou nosným tématem dne. Vtipné a efektní pokusy přitom ukážou, kolik energie nám umí nabídnout zdroje, které jsou denně všude kolem nás. Půjde například o experimenty s vírovým prstencem, inverzní fontánou či pokusy se solárním panelem, který umí generovat elektřinu pro tvorbu hudby. Nejen to bude v neděli k vidění Infocentru Elektrárny Ledvice.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17075 lidí

ÚDiF je uskupení současných studentů i absolventů brněnské Masarykovy univerzity, které pořádá populárně-naučné přednášky pro všechny generace již od roku 2007. Pyšní se i několika cenami; získali například mezinárodní ocenění na fyzikální show s názvem Vidět zvuk, slyšet světlo.

„V našem ledvickém infocentru se dlouhodobě věnujeme edukaci o energetice. A protože se to vždy snažíme dělat nejen odborně, ale také hravě a zajímavě, pozvali jsme tentokrát Úžasné divadlo fyziky, které svým vystoupením dovede zaujmout všechny generace. Sledovat jejich show je zábava pro celou rodinu. I když energetika nemusí být pro všechny lákavým tématem, v tomhle případě zkrátka platí, že jeden názorný pokus vydá za tisíc slov,“ dodává k tomu Kateřina Bartůšková, vedoucí informačních center Skupiny ČEZ.

V letošním roce se Informační centrum klasické energetiky v Elektrárně Ledvice zaměřilo více na pořádání tematické akce pro širokou veřejnost a hlavně rodiny s dětmi. Populárními se tak například staly noční Rozhledy z rozhledny. Po nich následovaly Aprílové Velikonoce, Den dětí s hasiči ze Severočeských dolů Bílina, celoprázdninová soutěž o EDUkativní blok a poté Rozloučení s prázdninami. Nyní přichází s Fyzikální show pro malé i velké v podání Úžasného divadla fyziky (ÚDiF), další zajímavé akce budou ještě do konce roku následovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

13:55 ČEZ: V květnu si budou moci lidé prohlédnout vodní elektrárnu Hněvkovice

Během čtyř květnových víkendů se budou moci lidé podívat do útrob unikátního vodního díla, vybudovan…