ČEZ: Havarijní cvičení v Jablonci nad Nisou ověřilo zvládání mimořádných provozních stavů

27.04.2023 17:57 | Komerční článek

Rozsáhlý výpadek dodávek elektrické energie způsobený poškozením stožáru 110 kV zemědělskou technikou byl námětem havarijního cvičení společnosti ČEZ Distribuce, statutárního města Jablonec nad Nisou a složek integrovaného záchranného systému (IZS), které proběhlo 27. dubna 2023 v Jablonci nad Nisou.

ČEZ: Havarijní cvičení v Jablonci nad Nisou ověřilo zvládání mimořádných provozních stavů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cílem cvičení bylo ověřit aktuální připravenost všech složek při řešení mimořádných událostí v distribuční soustavě. Do cvičení byly zapojeny krizový štáb města Jablonce nad Nisou včetně všech složek integrovaného záchranného systému.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí

„Jsme součástí kritické infrastruktury státu a naším hlavním cílem je zajistit spolehlivé dodávky elektřiny našim zákazníkům. Každé takovéto cvičení prověřuje nejen interní systémy, ale i spolupráci mezi všemi zainteresovanými subjekty, mezi které patří jak IZS, tak i města a obce. Havarijní cvičení je zároveň skvělou prevencí, jak zabezpečit základní životní potřeby obyvatelstva i zdraví osob,” říká Radim Černý, místopředseda představenstva ČEZ Distribuce, který se cvičení přímo účastnil.

„Domnívám se, že setkání se zástupci ČEZ bylo velmi užitečné. Prošli jsme společně simulovaný výpadek sítě i postup jejího znovuobnovení, upřesnili si plán řešení krizové situace se všemi složkami IZS ve městě i v celém území obce s rozšířenou působností. Všichni jsme se dohodli na tom, že základem všeho jsou přesné a rychle podávané informace,“ konstatoval k setkání statutárního města Jablonec nad Nisou, zástupců místních policejních složek i hasičského záchranného sboru s čelním představiteli společnosti ČEZ primátor Miloš Vele.

ČEZ Distribuce, a. s., se sídlem v Děčíně, provozuje na území České republiky vedení v délce 167 628 km s 3,7 mil. odběrných míst. Společnost působí na území krajů Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a částečně v kraji Zlínském a Vysočina. Postupnou modernizací, plánovanou rekonstrukcí zařízení distribuční soustavy a proaktivním přístupem stabilně zvyšuje a zajišťuje kvalitní a spolehlivé dodávky elektřiny a plní rostoucí požadavky zákazníků. Cílenými investicemi do distribučního zařízení je umožňován další rozvoj české ekonomiky a vytvářen prostor investorům a tím i novým pracovním místům v regionech. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…