ČEZ: Hvězdy českého sportu pomáhaly na Lipně

20.08.2022 19:47 | Komerční článek

Přes 100 tisíc korun si z druhého víkendu ČEZ Lipno sportovního festivalu odnesly nezisková organizace Roska a obec Lipno nad Vltavou Svou energií jim kromě stovek návštěvníků přispěli i hvězdní Jaromír Jágr, Barbora Strýcová, Jaroslav Kulhavý, nebo Jiří Ježek. Unikátním festivalem, který na Šumavě kombinuje sport a kulturu, do pátku prošlo více než 40 000 lidí.

ČEZ: Hvězdy českého sportu pomáhaly na Lipně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Vyzkoušet si nové sporty, změřit síly s nejlepšími českými sportovci, užít si sérii koncertů. To vše od pátku 12. srpna zažívají návštěvníci unikátního lipenského festivalu. Kromě sportu a hudebního festivalu ale stovky lidí, včetně českých sportovních hvězd. Ty se osobně zapojily do pomoci neziskovým projektům. Za takzvaný oranžový handbike usedla třeba jedna z největších českých hokejových legend.

„Nesmírně si toho vážíme. Nejde asi jen o minutu pohybu a příspěvek. Když Jaromír Jágr podpoří organizaci jako je ta naše, i ostatní vidí, že pomáhat potřebným zkrátka má smysl,“ děkovala při převzetí symbolického šeku na Věra Švábová, předsedkyně českobudějovické neziskové organizace Roska, jež se stará o lidi s roztroušenou sklerózou.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Podobnou částku získala i samotná obec Lipno, která ji využije na rehabilitaci pro nevidomou a pohybově znevýhodněnou studentku.

„Lidé byli úžasní. I přes horko, nebo výkyvy počasí stáli frontu na to, aby nám minutou svého pohybu přispěli. A přítomnost hvězd tomu samozřejmě hodně pomohla,“ dodává starosta Lipna nad Vltavou Zdeněk Zídek.

Už minulý týden získaly v rámci stejného charitativního projektu podobnou částku i sdružení Temperi a Otevřená OKNA.

ČEZ Lipno sportovní festival zažívá svou jedenáctou sezónu a podle hlavní organizátorky Kateřiny Neumannové se už dostal do kalendářů pravidelných akcí řady špičkových sportovců a hudebníků. Podobně se na něj těší i tisíce návštěvníků.

„Z původně docela skromného festivalu se stala, pokud ne největší, tak jedna z největších událostí roku na Šumavě. Na jednu stranu z toho mám obrovskou radost, ale zároveň je to i o stále větší zodpovědnosti, jednání s klíčovými partnery a míře příprav. Ale tým, který tady je, odvádí skvělou práci,“ dodává česká olympionička a mistryně světa.

Samotný festival končí v neděli 21.8. Řada atrakcí a programů ale zůstává na Lipně dál v plném provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …