ČEZ: Hvězdy českého sportu pomáhaly na Lipně

20.08.2022 19:47 | Komerční článek

Přes 100 tisíc korun si z druhého víkendu ČEZ Lipno sportovního festivalu odnesly nezisková organizace Roska a obec Lipno nad Vltavou Svou energií jim kromě stovek návštěvníků přispěli i hvězdní Jaromír Jágr, Barbora Strýcová, Jaroslav Kulhavý, nebo Jiří Ježek. Unikátním festivalem, který na Šumavě kombinuje sport a kulturu, do pátku prošlo více než 40 000 lidí.

ČEZ: Hvězdy českého sportu pomáhaly na Lipně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Vyzkoušet si nové sporty, změřit síly s nejlepšími českými sportovci, užít si sérii koncertů. To vše od pátku 12. srpna zažívají návštěvníci unikátního lipenského festivalu. Kromě sportu a hudebního festivalu ale stovky lidí, včetně českých sportovních hvězd. Ty se osobně zapojily do pomoci neziskovým projektům. Za takzvaný oranžový handbike usedla třeba jedna z největších českých hokejových legend.

„Nesmírně si toho vážíme. Nejde asi jen o minutu pohybu a příspěvek. Když Jaromír Jágr podpoří organizaci jako je ta naše, i ostatní vidí, že pomáhat potřebným zkrátka má smysl,“ děkovala při převzetí symbolického šeku na Věra Švábová, předsedkyně českobudějovické neziskové organizace Roska, jež se stará o lidi s roztroušenou sklerózou.

Podobnou částku získala i samotná obec Lipno, která ji využije na rehabilitaci pro nevidomou a pohybově znevýhodněnou studentku.

„Lidé byli úžasní. I přes horko, nebo výkyvy počasí stáli frontu na to, aby nám minutou svého pohybu přispěli. A přítomnost hvězd tomu samozřejmě hodně pomohla,“ dodává starosta Lipna nad Vltavou Zdeněk Zídek.

Už minulý týden získaly v rámci stejného charitativního projektu podobnou částku i sdružení Temperi a Otevřená OKNA.

ČEZ Lipno sportovní festival zažívá svou jedenáctou sezónu a podle hlavní organizátorky Kateřiny Neumannové se už dostal do kalendářů pravidelných akcí řady špičkových sportovců a hudebníků. Podobně se na něj těší i tisíce návštěvníků.

„Z původně docela skromného festivalu se stala, pokud ne největší, tak jedna z největších událostí roku na Šumavě. Na jednu stranu z toho mám obrovskou radost, ale zároveň je to i o stále větší zodpovědnosti, jednání s klíčovými partnery a míře příprav. Ale tým, který tady je, odvádí skvělou práci,“ dodává česká olympionička a mistryně světa.

Samotný festival končí v neděli 21.8. Řada atrakcí a programů ale zůstává na Lipně dál v plném provozu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…