ČEZ: Jak vyučovat fyziku poutavě zjistili pedagogové z Náchodska

25.11.2012 9:22

Místo za katedru zamířilo včera 22 pedagogů fyziky z Náchodska do školních lavic. Během celodenního semináře pořádaného společností ČEZ v Náchodě se seznamovali s moderními a interaktivními metodami výuky. Odpolední část semináře patřila zajímavým experimentům z fyziky. Vzdělávání pedagogů přírodovědných předmětů nabízí Skupina ČEZ v rámci svého vzdělávacího programu Svět energie zdarma. Ve východních Čechách se podobný seminář v minulosti konal již v Trutnově, Hradci Králové a Pardubicích.

ČEZ: Jak vyučovat fyziku poutavě zjistili pedagogové z Náchodska
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Celkem 22 pedagogů se ve čtvrtek 22. 11. sešlo na vzdělávacím semináři speciálně určeném na moderní prezentaci fyziky a přírodovědných předmětů. Interaktivní metody výuky nalákaly účastníky ze základních a středních škol včetně gymnázií nejen z Náchoda. Přijeli také pedagogové z Hronova, Jánských Lázní, Hostinného, Dobrušky, Hradce Králové a dalších měst. Zázemí semináři poskytlo náchodské Jiráskovo gymnázium.

Školení umožnilo účastníkům poznat nejrůznější metodické postupy i prakticky. V malých pracovních skupinkách se mohli na chvíli vžít do role svých žáků a vyzkoušet si nové metody sami na sobě. Všechny výukové metody představené na semináři odpovídají požadavkům nové školské reformy, kterou zavedlo Ministerstvo školství a tělovýchovy ČR. Odpoledne si účastníci vyzkoušeli zajímavé experimenty. Fyzikální dílnu vedl experimentátor Zdeněk Polák z Jiráskova gymnázia v Náchodě.

Seminář připravila pro pedagogy zdarma společnost ČEZ, která již 20 let systematicky podporuje školy svým vzdělávacím programem. „Pedagogové stále hledají náměty na zpestření výuky přírodovědných předmětů. Jsme proto rádi, že jako technicky zaměřená firma jim můžeme nabídnout pomoc. Kromě seminářů vydáváme pro školy vzdělávací publikace, zajišťujeme exkurze do našich elektráren a nabízíme další možnosti,“ vyjmenovává nabídku vzdělávacího programu ČEZ jeho vedoucí, Marie Dufková. Podobných seminářů se ročně uskuteční deset a absolvuje je okolo 230 pedagogů.

Vzdělávací program založila energetická společnost ČEZ před 20 lety s cílem zvýšit zájem mládeže o studium technických oborů a v budoucnu případně o zaměstnání v této oblasti. Učitelům nabízí účinnou pomoc při zapojování fyzikálních témat do školních vzdělávacích programů. V roce 2006 získaly semináře vzdělávacího programu společnosti ČEZ akreditaci Ministerstva školství a tělovýchovy ČR. Veškeré vzdělávací aktivity jsou poskytovány bezplatně nebo za symbolické ceny. ČEZ je jedinou českou průmyslovou společností, která poskytuje tak dlouhodobý program na podporu vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne