ČEZ: Jizerská 50 přála skvělým výkonům i dobročinnosti

19.02.2018 12:41

Zasněžené Jizerky přivítaly tisíce závodníků a fanoušků, kteří kromě obrovského nasazení, ať v bílé stopě nebo fanděním podél tratě, společným úsilím pomáhali dobré věci. Energie vydaná v hlavním závodu, ČEZ Jizerská 50, na běžkařském trenažéru Nadace ČEZ nebo při pohybu s mobilní aplikací EPP, pomáhala handicapovaným sportovcům a přírodě Jizerských hor.

ČEZ: Jizerská 50 přála skvělým výkonům i dobročinnosti
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Letošní ČEZ Jizerská 50 nebyla opět jen o zdolávání kilometrů v bílé stopě. Zúčastnění závodníci i fanoušci měli příležitost pomoci pohybu dvěma dobročinným projektům. Pomocí čipů, které měli běžkaři hlavního závodu ČEZ Jizerská 50 na startu na nohou, nasbírali téměř 250 tisíc korun, kterou přispěli na sportování handicapovaných lyžařů ze spolku Sportability.

Symbolický šek s celkovou částkou 249 134 korun putoval do Sportability. „Děkuji za energii a nadšení, které všichni sportující vložili do pomoci sportovcům s handicapem. Získanou podporu využijeme na zajištění přípravy a realizaci lyžařských kurzů a soustředění pro vozíčkáře. Zejména pro financování nákladů spojených s účastí dostatečného počtu zkušených instruktorů a osobních asistentů, bez kterých nelze sportovní aktivity pro lidi se závažným handicapem provozovat. Část dotace bychom také rádi použili na zakoupení speciálního sportovního vybavení pro handicapované lyžaře, například sledge - pomůcku díky níž se mohou vozíčkáři věnovat běžeckému lyžování,“ vysvětlila Hana Líkařová, předsedkyně spolku Sportability.

Pomáhat druhému dobročinnému projektu, obnově stezek Jizerských hor jménem Nadace Ivana Dejmala, pak mohla veřejnost s mobilní aplikací EPP – Pomáhej pohybem nejen v Bedřichově, ale kdekoli po republice. Celkem vybodovali rekreační sportovci při svých aktivitách částku ve výši 50 tisíc korun.

„Závodníci i fanoušci sportu v bílé stopě opět nezklamali a svým entuziasmem a energií pomohli k pěkným částkám projektům, které si podporu veřejnosti určitě zaslouží. Zájem o náš charitativní program EPP – Pomáhej pohybem nejen zde na ČEZ Jizerské 50, ale i na dalších sportovních závodech potvrzuje, že sport lidi spojuje napříč generacemi bez ohledu na různá omezení,“ dodala Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Spolek Sportability je neziskovou organizací zabývající se rozvojem a podporou aktivního způsobu života lidí s handicapem. Díky Sportability se mohou lidé s různými druhy handicapu naplno věnovat atraktivním sportům jako je lyžování, cyklistika, nebo sjíždění divokých řek. Nezáleží při tom, jedná-li se o nejlepší reprezentanty v daném sportovním odvětví, nebo o začátečníky, kteří si chtějí některý ze sportů vyzkoušet poprvé.

Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody je významnou celostátně působící nadací v oblasti životního prostředí. Poskytuje nezávislou finanční pomoc organizacím i jednotlivcům, jejichž činnost je ve shodě s posláním nadace. Podporuje projekty na ochranu a obnovu hodnot přírodního a krajinného prostředí. Pravidelně prochází obsáhlým hodnocením a je držitelem certifikátu Známka kvality, která je udělována Fórem dárců ověřeným nadacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…