ČEZ: Letní odstávky tepla v Orlové a Bohumíně

21.07.2012 15:20

Na přípravu preventivní údržby a případné následné opravy všech svých primárních a sekundárních rozvodů se v současné době připravuje společnost ČEZ Teplárenská, a. s. I letos tak proběhnou během prázdninových měsíců letní odstávky, jejichž smyslem je kontrola všech tepelných sítí, výměníků a dalšího zařízení, které jinak v průběhu celého roku zajišťují bezproblémové a bezpečné vytápění i ohřev vody pro zákazníky společnosti.

ČEZ: Letní odstávky tepla v Orlové a Bohumíně
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Celková odstávka primárních napaječů centrálního zásobování tepelnou energií je plánována také pro Elektrárnu Dětmarovice. V termínu od 24. 7. do 25. 7. 2012 bude přerušena dodávka tepla do Orlové. V Bohumíně bude odstávka tepla probíhat od 24.7.do 26. 7. 2012. „Důvodem odstávek na severu Moravy jsou opravy, revize a diagnostika technického stavu horkovodů, včetně nutných oprav zdrojů tepla tak, aby byla v následujícím topném období zajištěna vysoká spolehlivost dodávek zákazníkům,“ uvedl Martin Šangala, regionální zástupce společnosti ČEZ Teplárenská. 

 „Termíny odstávek jsou vždy koordinovány s výrobcem a dodavatelem tepla, případně i s ohledem na práce vyvolané jinými subjekty, které mají přímý dopad na rozvodné sítě společnosti. Všichni odběratelé jsou o plánovaných odstávkách v dostatečném předstihu informováni. Odstávky jsou navíc naplánovány tak, aby jednotlivé úseky byly vždy odstaveny pouze na velmi krátkou dobu, nutnou ke kontrole technického stavu zařízení a případným preventivním zásahům či doplnění ucpávek armatur,“ říká Pavel Šušák, technický ředitel společnosti ČEZ Teplárenská.

 Podle obchodního ředitele Petra Hodka je mimo letní odstávky veškeré zařízení společnosti ČEZ Teplárenská neustále v provozu, což představuje 98,4 až 99,1 procenta z celkového času v roce. „S uvážením dodávek odpadlých z důvodů poruch v průběhu roku je celková spolehlivost dodávek v celé soustavě větší než 99 procent,“ konstatoval spokojeně Petr Hodek s tím, že prakticky celoroční spolehlivosti je dosaženo právě díky preventivním letním odstávkám.

 Společnost ČEZ Teplárenská, a.s. zásobuje teplem zákazníky ve 37 lokalitách v Ústeckém, Karlovarském, Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém, Moravskoslezském a

Jihomoravském kraji, kde také exportuje teplo přes hranice, z Elektrárny Hodonín do slovenského města Holíče. V současnosti  zásobuje  bezmála  6 tisíc odběrných míst a kromě 115 000 domácností jsou odběrateli tepla i nemocnice, úřady, školy a průmyslové podniky. Celková roční dodávka tepla činí  zhruba  6 000 TJ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec