ČEZ: Letní šaty, slušivé kabelky nebo apartní slaměný klobouček pro oblíbené sekáče regionálních neziskovek

15.07.2020 20:45

Průvan v šatníku provedli energetici z Dukovan a podpořili tak bazárky a obchůdky neziskovek, které druhotným prodejem získávají peníze i zaměstnávají své klienty, případně darují oblečení lidem bez domova nebo osobám sociálně slabým.

ČEZ: Letní šaty, slušivé kabelky nebo apartní slaměný klobouček pro oblíbené sekáče regionálních neziskovek
Foto: ČEZ
Popisek: Občanské sdružení Vrátka přebírá darované oblečení

Celkem se v elektrárně Dukovany vybralo více než 300 kg oděvů, obuvi a módních doplňků pro neziskové organizace z Třebíče: Vrátka a Oblastní charitu Třebíč. Pytle a krabice plné šatstva, obuvi a módních doplňků vyřazených z šatníků zaměstnanců byly předány v uplynulých dnech do zmiňovaných organizací.

„Z Dukovan jsme dostali spoustu krásných kousků, které obohatí sortiment našeho Bazárku a zároveň podpoří sociální rehabilitaci na Třebíčsku,“ říká Irena Rybníčková, předsedkyně spolku Vrátka, který mj. zajišťuje práci pro zdravotně hendikepované také v Bazárku pod městskou věží v Třebíči. „Děkujeme za dlouhodobou podporu v mnoha směrech,“ dodává Irena Rybníčková.

Oblastní charita Třebíč provozuje několik desítek let tzv. šatník v ulici Polanka v Třebíči. „Dobrovolníci sem chodí šatstvo vybírat od dubna do září pravidelně dvakrát týdně. V tomto čase sem také přichází lidé bez domova či sociálně znevýhodnění, kteří si mohou vybrat to, co by jim v jejich tíživé situaci pomohlo,“ říká Martina Veselá koordinátorka dobrovolnického centra Oblastní charity Třebíč.

Oblastní charita Třebíč

Charitativní Průvan v šatníku probíhá kromě obou jaderných elektráren Dukovany a Temelín, také v Praze, Plzni, Ostravě, Zábřehu, Hradci Králové a Děčíně, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí.

„Za uplynulé tři roky se podařilo nashromáždit a různým charitativním organizacím předat bezmála 6 tun potřebných věcí. Šlo přitom nejen o různé ošacení, boty či kabelky, ale například také o bižuterii, kuchyňské potřeby a drobné elektrospotřebiče,“ uvedla koordinátorka akce Lenka Mikulková z útvaru udržitelného rozvoje Skupiny ČEZ.

Skupina ČEZ a její elektrárny v regionech naplňují společenskou odpovědnost do posledního puntíku. Dlouhodobě podporují neziskové organizace ve svém okolí, a to jak finančně, tak také prostřednictvím podpory jejich zaměstnanců. Již tradičními se staly různé charitativní sbírkové akce či velikonoční a vánoční trhy, při kterých organizace nabízí své výrobky. Neméně významná je přímá pomoc při tzv. dobrovolnických dnech, které ČEZ pro své zaměstnance organizuje. Ty se letos z jarních měsíců přesunuly na podzim. Dalším významným prvkem pomoci se staly tzv. „charitativní snídaně“, při kterých si zaměstnanci elektráren zakupují produkty chráněných pracovišť regionu.

Podpořené organizace:

Občanské sdružení Vrátka od roku 2008 pomáhá zajišťovat pracovní uplatnění osobám se zdravotním postižením, a to i v několika vlastních provozovnách. Dále nabízí možnost vzdělávání, rekvalifikace, sociální službu a sociální rehabilitace. Sdružení se zúčastňuje řady společenských akcí, na kterých prodává nejen občerstvení z již zmíněné kavárny, ale také výrobky z chráněné dílny a tím prezentuje práci handicapovaných www.vratka.cz

Oblastní charita Třebíč je nezisková církevní organizace. Funguje od roku 1992 jako organizační jednotka Diecézní charity Brno. Působí v sociální, zdravotní a humanitární oblasti. Na území okresu Třebíč pomáhá v mnoha střediscích lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci http://trebic.charita.cz/nase-sluzby/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…