ČEZ: Místo společenských kontaktů se senioři účastní virtuálních prohlídek, nejstaršímu bylo 89 let

22.01.2021 16:09

Původně měly virtuální prohlídky vedené zkušenými průvodkyněmi a průvodci pomoci hlavně s výukou ve školách. Vzhledem k mimořádnému zájmu ale Infocentra elektráren společnosti ČEZ zdarma zpřístupnila unikátní virtuální exkurze i veřejnosti a dalším institucím, třeba domovům pro seniory. Právě zájem seniorů, kteří patří mezi skupiny s nejvíce omezenými kontakty, organizátory obzvlášť těší.

ČEZ: Místo společenských kontaktů se senioři účastní virtuálních prohlídek, nejstaršímu bylo 89 let
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Podívat se k turbíně vodní elektrárny, na dno jaderného reaktoru, nebo do chladicí věže. Takové možnosti nabízí virtuální exkurze do elektráren, které ČEZ odstartoval v listopadu loňského roku. Původně byly určeny školám, které tvoří část návštěvníků informačních center, případně vyráží do areálů. Od ledna ale stejný program bezplatně nabízí i veřejnosti a dalším institucím. Zájemcům o virtuální dobrodružství stačí jen počítač s nainstalovanou platformou Teams, registrace na jeden z termínů prohlídky a mohou se těšit do Temelína, ale také do Dukovan, Ledvic nebo za obnovitelnými zdroji energie na královéhradecký Hučák!

„Zájem o prohlídky z domovů pro seniory, které jsme v této nelehké době s nabídkou bezplatných on-line prohlídek cíleně oslovili, nás moc těší. V době omezených kontaktů jim formou virtuálního výletu do elektrárny můžeme nabídnout alespoň částečné rozptýlení a pomoci jim trávit volný čas smysluplně,“ vysvětluje administrátorka Infocentra Jaderné elektrárny Temelín Hana Marečková.

O virtuální výlet do nitra největšího českého energetického zdroje už projevily zájem domovy seniorů z nedaleké Hluboké, Vodňan, ale i třeba Hnojníku z opačného kouta České republiky. Velkou překážkou není ani nutnost práce s počítačem. Nejstaršímu virtuálnímu návštěvníkovi Temelína bylo 89 let!

„Možností, jak zpestřit dny našim klientům, není mnoho, obzvlášť teď v zimě. Zvládáme online konference, online školení, online porady. Proto nás nabídka ze strany ČEZu zaujala a virtuální prohlídka jaderné elektrárny Temelín velmi potěšila,“ doplňuje Hana Fojtová, sociální pracovnice z Charitního domu pro seniory v Hnojníku.

Zatím průvodkyně a průvodci infocenter zvládli 50 hodin prohlídek pro školy a dalších 12 pro veřejnost. On-line exkurze už absolvovalo více než tři tisíce energetických nadšenců. Samotný Temelín si virtuálně prošlo už více než tisíc lidí.

„Vzhledem k současnému nedostatku volnočasových možností jsme byli optimisté, skutečnost ale překonala veškerá naše očekávání. Většina lednových termínů byla rychle obsazená a museli jsme přidávat další. Věříme, že nevšední virtuální zážitek je tou nejlepší pozvánkou k živé návštěvě a po otevření infocenter u nás zájemce o energetiku rádi znovu uvítáme osobně,“ ukazuje Kateřina Bartůšková, že i v těžké době se rodí originální řešení. Možnost virtuálních prohlídek by proto v určité podobě zůstala zachována i po opětovném otevření bran infocenter.

Termíny virtuálních prohlídek jaderné elektrárny Temelín a dalších provozů pro veřejnost: (pozn. aktuální nabídku najdete v registračních formulářích ZDE)

tabulka

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…