ČEZ: Na Dlouhých stráních diskutují studenti geografie z 30 evropských zemí nejen o migraci

21.09.2019 20:51

Hotel Dlouhé stráně v Koutech nad Desnou se stal základnou pro 300 studentů geografie z 30 evropských zemí. Kromě výročního kongresu mezinárodní studentské geografické společnosti EGEA se na workshopech a diskuzích věnují odborným záležitostem, letošním hlavním tématem je nucená migrace.

ČEZ: Na Dlouhých stráních diskutují studenti geografie z 30 evropských zemí nejen o migraci
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Kromě toho mají na programu zábavu, poznávání kultury jednotlivých států, exkurzi do přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně (ZDE) a objevování přírody Jeseníků.

„Hlavním vědeckým tématem letošního ročníku je nucená migrace, navázaná na problém Sudet. Zabýváme se několika parametry, od změny využití krajiny po vystěhování až třeba po migraci rostlin a o tématu samozřejmě diskutujeme i v kontextu dnešní situace,“ řekl za organizátory Vít Volný. V rámci dalších workshopů a vědeckých dílen, které vedou profesoři z univerzit, sami studenti i další hosté, se mladí lidé věnují například problematice kůrovce.

Po práci a diskuzích přichází řada na zábavu: jeden večer byl ve znamení tradičních regionálních pokrmů, na dalším překvapili místní pořadatelé účastníky českou dětskou specialitou – diskotékou v pyžamech, na řadu přišly i kytary.

Čas zůstal i na poznávání jesenické přírody – mladí geografové se kromě Dlouhých strání vypravili taky do lázní, jeskyní nebo za hledači zlata do Zlatých hor.

Partnerem akce jsou přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, Masarykovy univerzity, Palackého univerzity i Ostravské univerzity, studenty podpořil i Olomoucký kraj, společnost ENVIPARTNER, Skupina ČEZ (ZDE) nebo regionální partneři v čele s pivovarem Holba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…