ČEZ: Nejvyšší vánoční stromek rozsvítili v Temelíně

03.12.2018 9:32

Dva oranžové paprsky vykreslují na šedém plášti chladicí věže obrysy vánočního stromku. Během několika sekund je hotovo. Skoro stopadesátimetrový stromek rozzáří třetí chladicí věž. Ta byla jednou z pěti elektráren Skupiny ČEZ, které se takto netradičně připojily k rozsvícení vánočních stromečků ve městech a obcích po celé republice. Akce byla součástí vánoční kampaně Skupiny ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“.

ČEZ: Nejvyšší vánoční stromek rozsvítili v Temelíně
Foto: ČEZ
Popisek: Temelín byl jednou z pěti elektráren ČEZ s vánočním stromek promítnutým na chladicí věž

Normálně ve tmě nejsou vidět. Pouze červená světla umístěná na vrcholu ve 155 metrech upozorňují na chladicí věže. O prvním adventním víkendu se jedna ze čtyř temelínských dominant rozzářila. Stopadesátimetrový virtuální vánoční strom nešlo přehlédnout. Na chladicí věži číslo tři byl vidět i ze vzdálenosti několika kilometrů. Projíždějící lidé zastavovali a fotili si netradiční pohled, který jim jihočeská jaderná elektrárna nabídla.

Podle energetiků mohlo promítání zkomplikovat především počasí. Silné sněžení nebo hustá mlha mohou dokonce schovat i jinak velmi viditelné chladicí věže. Nakonec byli autoři s výsledkem spokojení. „Promítání bylo součástí vánoční kampaně „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“. Kromě obřích projekcí v pěti elektrárnách se například podílíme na adventních oslavách ve více než dvou stovkách měst a obcí,“ upřesňuje marketingová manažerka Skupiny ČEZ Michaela Ziková.

Po mrkajících očích umělce Milana Caise šlo o druhou projekci, kterou ČEZ na temelínské dominantě připravil. „Chladicí věže jsou důležité pro provoz elektrárny, ale někdy je lze využít i takto netradičně. Promítání různých světýlek nebo nazdobení rodinných domků je v Čechách velmi populární. I my jsme se rozhodli navodit vánoční atmosféru,“ poznamenal Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Na vánoční stromy zářící na chladicích věžích mohli lidí narazit i v dukovanské elektrárny a v uhelných elektrárnách Mělník, Ledvice a Prunéřov.

Vedle toho Skupina ČEZ podpořila rozsvícení vánočních stromků ve dvacítce obcí v okolí elektrárny. Navíc 1. prosince spustila pro své zákazníky z řad domácností na svém facebookovém profilu vánoční soutěž o rok energie zdarma. O vítězích rozhodnou nejoriginálnější fotky u vánočního stromu na veřejném prostranství s kreativně ztvárněným nápisem #VánočníEnergieodČEZ.

Více informací o soutěži na Facebooku nebo na webové stránce www.cez.cz/vanoce. Sledovat nás můžete také na Instagramu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …