ČEZ: Oranžová značka stále táhne – studenti sní o kariéře v ČEZ

12.02.2020 14:21

Skupina ČEZ získala hned tři prvenství v Anketě TOP Zaměstnavatelé, v níž hlasují studenti českých vysokých škol. Po čtyřech letech se vrátila na pozici absolutního vítěze s titulem Jasná volba.

ČEZ: Oranžová značka stále táhne – studenti sní o kariéře v ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Jako vysněného zaměstnavatele ji také označili studenti technických univerzit v kategorii Technik a s přehledem zvítězila rovněž v oboru Energetika, plynárenství, petrochemický průmysl. O tom, do kterých firem by po škole nejraději zamířili, rozhodovalo přes jedenáct tisíc vysokoškoláků. 

Žezlo Jasné volby v anketě TOP Zaměstnavatelé držela Skupina ČEZ naposled v roce 2016, v posledních čtyřech letech se držela na druhém místě. Nyní se však vrací na pozici absolutního vítěze. Kromě toho bodovala i ve dvou dalších kategoriích.

Ve čtyřech speciálních kategoriích (Ekonom, Farmaceut & lékař, Právník, Technik) určují pořadí hlasy 20 % studentů příslušných fakult s nejlepšími studijními výsledky. Budoucí technici pravidelně umisťují ČEZ na první místo již od roku 2014. Také v anketě dle odvětví, kde hlasují všichni studenti, zvítězila Skupina ČEZ v kategorii Energetika, plynárenství, petrochemický průmysl již posedmé za sebou. 

„Energetika se v současnosti mění přímo před očima – prosazují se nové technologie i způsoby uvažování, je to dynamické odvětví, kde se neustále něco děje. Je vidět, že mladí lidé ty změny intenzivně vnímají a chtějí být u toho. Jsme rádi, že budoucnost energetiky chtějí ovlivnit právě s námi,“ říká ředitel personalistiky ČEZ Josef Lejček. 

ČEZ se i přes dlouho trvající rekordní zaměstnanost a konkurenční boj firem o kvalitní lidi daří nové pracovníky lákat. Loni jich společnost v Česku nabrala zhruba 1 100, z toho podíl nově přijatých mladých lidí do 30 let tvořil 44 %. Z nich bylo 37 % vysokoškoláků. Podíl zaměstnanců s terciárním vzděláním se ve Skupině ČEZ dlouhodobě pohybuje kolem 30 %, na jaderných elektrárnách dokonce kolem 50 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…