ČEZ: Po nucené dvouleté přestávce měli energetici pořádný „hlad“ po vánočních trzích a výrobcích chráněných dílen

22.12.2022 16:14 | Komerční článek

Adventní čas probíhal i ve znamení vánočních trhů v elektrárenských lokalitách Skupiny ČEZ na severu Čech, dále v Teplárně Trmice a děčínském sídle ČEZ Distribuce.

ČEZ: Po nucené dvouleté přestávce měli energetici pořádný „hlad“ po vánočních trzích a výrobcích chráněných dílen
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Energetici tak opět měli možnost vybrat si nějaký pěkný rukodělný vánoční dárek z chráněných dílen, případně si zakoupit na sváteční stůl zajímavou dekoraci, případně i nějakou pochutinu. Celkem si dílny na severu, respektive v Ústeckém kraji, přišly na 37 442 korun. Tato suma je srovnatelná s rokem 2019 (34 045 korun), kdy Vánoční trhy energetiků proběhly naposledy, neboť dlouholetou tradici následně přerušily dva covidové roky. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Výrobky chráněných dílen byly a stále jsou mezi zaměstnanci Skupiny ČEZ velmi oblíbené. Nejen jako dárky pod stromeček, ale i jako možnost finančně přispět na dobrou věc. Proto se letos po dvouleté nucené přestávce opět objevily stánky v elektrárnách Ledvice, Tušimice a Prunéřov. Nechyběly ani v Teplárně Trmice a děčínském sídle ČEZ Distribuce. Vánoční ozdoby, svíčky, keramika, ručně šitá nejrůznější zvířátka a další třeba pro domácnost užitečné předměty, byly pro mnohé velikým lákadlem. 

Vánoční trhy odstartovaly již 30 listopadu v Elektrárně Prunéřov s celkovou tržbou 6 306 korun. Následně  v prosinci si mohli energetici koupit dárky pod stromeček nebo jen tak pro okamžitou radost svých bližních v Teplárně Trmice a Elektrárně Tušimice, čímž se pomyslná kasička pro dobrou věc naplnila o dalších zhruba 3,5 tisíce korun. V děčínském sídle ČEZ Distribuce byl po dvouleté absenci o pěkné vánoční předměty opravdu hlad. Na odbyt zde šly keramické předměty Sdružení Tulipan z Liberce, dekorativní svíčky místního sdružení Slunečnice i šité hračky z Fokusu Labe v Ústí nad Labem. Celkem zde dílny utržily neuvěřitelných 22 780 korun. „Nejen na vánoční, ale i velikonoční trhy v Děčíně jsme se vždy těšili. Proto jsme letos, jakmile nám přišel zvací e-mail, ani chvilku nezaváhali, a potvrdili účast. Trhy jsou totiž pro nás krásnou příležitostí prezentace šikovnosti našich klientů. Ti pak vidí, že jejich dílo nepřijde vniveč a dokáže potěšit ostatní,“ říká Šárka Feige, vedoucí chráněných dílem Sdružení Tulipan Liberec, která do Děčína tentokráte vyslala s výrobky klientů své dva kolegy.

Vánoční trhy chráněných dílen proběhly ve 14 lokalitách Skupiny ČEZ po celé České republice. Jak již bylo výše uvedeno, energetici na severu Čech přispěli na dobrou věc (zároveň tak doma potěší někoho blízkého pěkným vánočním dárkem) celkovou částkou 37 442 korunami. V rámci všech lokalit Skupiny ČEZ si ovšem oslovené chráněné dílny, přišly (pochopitelně v různém poměru dle tržeb) na více než 600 000 korun.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy

Popisek k foto (ČEZ, Ota Schnepp)

V děčínském sídle ČEZ Distribuce se sešly chráněné dílny Fokus Labe z Ústí nad Labem, Sdružení Tulipan Liberec a děčínské Slunečnice. Výrobky jejich klientů se dokonale doplňovaly, takže energetici u nich ve finále nechali celkem 22 780 korun.

Kadaňská Radka je tradičním účastníkem Vánočních trhů v elektrárnách Tušimice a Prunéřov.

Vánoční trhy energetiků probíhaly i v Teplárně Trmice.

Vánoční trhy energetiků probíhaly i v Elektrárně Ledvice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…