ČEZ: Prodloužení termínu pro podání finálních nabídek na výstavbu nového jaderného bloku

19.09.2023 13:07 | Tisková zpráva

Společnost ČEZ vyhověla žádosti jednoho z uchazečů a prodloužila termín pro podání finálních nabídek na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech. Nový termín je nyní 31. října 2023. Prodloužení termínu nijak neohrozí harmonogram projektu. Uchazeči vedle závazné nabídky na jeden blok v Dukovanech předloží také nezávazné nabídky na další tři jaderné bloky.

ČEZ: Prodloužení termínu pro podání finálních nabídek na výstavbu nového jaderného bloku
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Termín podání závazných nabídek se prodlužoval již jednou (z 15. září na 2. října) na žádost jiného z uchazečů. Aktuální termín je tedy 31. října. ČEZ následně všechny podané nabídky vyhodnotí a hodnoticí zprávu předá vládě ČR k finálnímu schválení.

Tendr na nový jaderný blok v Dukovanech byl oficiálně zahájen v březnu 2022. Předběžné nabídky podali tři uchazeči – americko-kanadský Westinghouse, francouzská EDF a jihokorejská KHNP – loni v listopadu. V průběhu výběrového řízení poslali uchazeči stovky doplňujících dotazů a několikrát navštívili i samotnou lokalitu. Nový blok by měl zahájit zkušební provoz v roce 2036.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…