ČEZ: Projekt Beskydské hřebenovky pomůže třem horským chatám

19.07.2018 19:53

Podpora pohybu v přírodě, vytvoření vzdělávacího programu pro turisty a hlavně obohacení okolí tří beskydských horských chat – to to jsou hlavní cíle projektu Beskydské hřebenovky, který začíná v sobotu 21. července výstupem na Prašivou.

ČEZ: Projekt Beskydské hřebenovky pomůže třem horským chatám
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

U chaty chystají pořadatelé pestrý rodinný program a z výtěžku chtějí přispět na dokončení dětského hřiště na Prašivé. Projekt, na který přispěla Nadace ČEZ, může svou energií prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem podpořit každý zájemce.

„Výstup na Prašivou není náročný, takže zveme všechny od malých dětí až po seniory. Akce začíná na parkovištích v Dobraticích, Vyšních Lhotách a Komorní Lhotce, odkud povede k chatě vzdělávací lesní trasa,“ zve turisty organizátor Lukáš Adásek. Zájemci mohou cestou poznávat stopy zvěře i hlasy ptáků nebo si vyzkoušet třídění odpadů – za splnění každého úkolu dostanou razítko na soutěžní kartičku, kterou na Prašivé vymění za hezkou odměnu.

Na Prašivé chystají pořadatelé od 12 hodin program pro všechny generace – běžecký závod pro jednotlivce, soutěžní okruh pro rodiny, vystoupení finalisty SuperStar Martina Šafaříka i další zajímavosti.

Projekt bude pokračovat 4. srpna výstupem a programem na Chatě Skalka a 25. srpna na Chatě Kamenitý. „Našim cílem je z výtěžku projektu obohatit okolí turistických chat o stylové a naučné věci, abychom pro rodiny s dětmi připravili na horách více zábavy a zároveň je motivovali k dalším cestám do Beskyd, a také k tomu, aby lidé turistické chaty vnímali jako zajímavá záchytná místa pro jejich výlety a sportování. S tím souvisí i vytvoření vzdělávacího tematického programu o přírodě Beskyd a o tom, jak by se lidé měli na horách chovat,“ dodává Lukáš Adásek.

Podrobné informace najdou zájemci na webu ZDE, více o možnosti podpory také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…