ČEZ: Svatební sezóna pod chladicími věžemi je zahájena

10.05.2023 18:24 | Komerční článek

Krásné jarní počasí a rozkvetlý zámecký park kolem Infocentra Jaderné elektrárny Temelín přivítal první letošní snoubence, Lucii Jeřábkovou a Miroslava Šebestu z Týna nad Vltavou. Letošní svatební premiéra to byla nejen pro temelínskou elektrárnu, ale i pro blízkou obec Temelín.

ČEZ: Svatební sezóna pod chladicími věžemi je zahájena
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Letošní první, celkově od roku 2006 už 134 svatební obřad, proběhl pod chladicími věžemi jaderné elektrárny Temelín. „Obřadem v zámeckém parku u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín jsme zahájili letošní svatební sezónu v katastru naší obce. Zatím máme registrováno dalších sedm žádostí, z toho jsou čtyři, a to včetně jedné zlaté svatby, u infocentra elektrárny. Snoubenci tu oceňují hlavně příjemné prostředí zámeckého parku a osobní přístup,“ říká starosta obce Temelín Josef Váca, který snoubence oddával.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28095 lidí

Svatbu začal pár z Týna nad Vltavou plánovat v lednu a od začátku si přáli mít obřad venku. „O temelínském zámeckém parku jsme měli hned jasno. Je tu krásně a máme to tu moc rádi. Infocentrum navštěvujeme s celou rodinou pravidelně. Líbí se nám akce, které se tu konají, hlavně ty pro děti. A manžel zná i vlastní elektrárnu, protože v ní již několik let pracuje,“ říká s úsměvem novomanželka Lucie Šebestová.

Začátkem června se v temelínském zámeckém parku uskuteční zlatá svatba. 2. června 1973 si manželé Maškovi řekli své ano na úřadu v obci Temelín a 2. června 2023 si svůj slib v temelínském zámeckém parku po padesáti letech společného života potvrdí.

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 5,9 terawatthodin elektřiny. Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ. Ročně se díky jaderným elektrárnám nevypustí do ovzduší přibližně dvě desítky miliónů tun CO2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…