ČEZ: Svatební sezóna u Temelína zahájena

21.06.2020 12:58

Petra Šímová a Richard Čížek jsou prvním letošním párem, který si u Jaderné elektrárny Temelín řekl své ano. Od roku 2006 šlo už o 114 svatbu, které „svědčily“ 155 metrů vysoké chladicí věže. Dalších šest snoubeneckých párů si už u energetiků zarezervovalo termín.

ČEZ: Svatební sezóna u Temelína zahájena
Foto: ČEZ
Popisek: Petra Šímová a Richard Čížek jsou prvním letošním párem, který se bral u Jaderné elektrárny Temelín

Více než dvě desítky svatebčanů, oddávají starosta obce Temelín Josef Váca a příjemné jarní počasí. Takový byl letošní první svatební obřad v romantickém zámeckém parku u Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Své ano si nedaleko chladicích věží řekl pár z Týna nad Vltavou, který svatbu začal připravovat na konci května.

„Oba jsme z Týna nad Vltavou, tak to tady známe. Navíc elektrárnu jsme ještě jako studenti navštívili v rámci školní exkurze. Zdejší zámecký park je krásné místo, proto jsme se rozhodli pro svatbu právě tady,“ uvedli novomanželé.

Po tříměsíční vynucené koronavirové pauze otevřela 1. června Skupina ČEZ jako jedno z pěti také temelínské Infocentrum. Vedle přísnějších pravidel, připravili energetici pro návštěvníky i novinky. Pro děti to je šestimetrový tobogán, pro fanoušky elektrokol pak dobíjecí stanice. Exkurze se musí dopředu objednat a maximální velikost jedné skupiny je deset lidí. Otevřený bude i zámecký park a naučná ptačí stezka. Od 1. července bude temelínské Infocentrum fungovat v normálním režimu.

Zajímavosti z temelínské svatební historie:

  • První svatba se u temelínské elektrárny uskutečnila 7.7.2006.
  • Největšími svatebními vozy byly tři kamióny v roce 2012.
  • Nejvíce svateb v jednom dni, konkrétně tři, proběhlo 8.9.2012.
  • Jubilejní 50. svatba proběhla v pátek 13, konkrétně 13.9.2013.
  • Andrea Svobodová z Protivína a Jaroslav Kejzar z Vítězné u Turnova jako první pár uzavřeli v únoru 2014 sňatek u reaktoru, resp. jeho modelu v infocentru.
  • První mezinárodní svatba se uskutečnila 8. srpna 2015. Své ano si zde řekla Chih-Ting Yu z Tchajwanu s Jiřím Koubkem z obce Temelín.
  • 18.9.2015 proběhla v na zámeckém ostrůvku zlatá svatba, která stvrdila padesátileté manželství Petry Kocmoudové (69) a Petra Kocmouda (72) z Českých Budějovic.
  • V květnu 2017 se v zámeckém parku poprvé žádalo o ruku.
  • 21. dubna 2018 proběhla v Temelíně jubilejní stá svatba

Infocentrum JE Temelín je otevřeno denně od 9 do 16 hodin, o prázdninách pak od 9 do 17:30 hodin. Zámeček Vysoký Hrádek, který poskytuje infocentru zázemí od roku 1997, již několik let patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech. Více informací najde zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…